STER Advertentie
STER Advertentie

Akon geeft inspirerende speech over de kracht van Afrika

Akon geeft inspirerende speech over de kracht van Afrika

Maandag 24 juli 2017 - 09:20 uur

|

Door:

Kavita

"Het is jouw taak om de manier waarop men nu denkt over Afrika te veranderen." Dat zei rapper en weldoener Akon tijdens de Youth Connekt Africa Summit 2017 in Rwanda. Hiermee roept hij vooral de jeugd op om niet teveel te hangen aan de regering, maar om juist zelf te gaan voor de opbouw van het continent. 

Eigen superhelden

Bij het event waar Akon zijn zegje deed, zaten ruim 2000 jongeren vanuit heel Afrika om te kijken hoe ze samen vooruit kunnen. "Er wordt nu gedaan alsof Amerika de beste plek ter wereld is, maar wij moeten onze eigen verhalen kunnen vertellen."

"Als je niet beter weet, ga je gewoon denken dat Afrika één en al jungle is. De beeldvorming die het Westen nu nog creëert van Afrika stamt af uit een ver verleden. Dit is gewoon van toen er nog werd gevochten met speren, zoals in de tijd met Shaka Zoeloe. Ik ben serieus. Maar als je dan naar Amerika kijkt, laten ze bijvoorbeeld superhelden als Superman en Batman zien..."

INVESTEREN

Naast het artiestenleven vindt Akon het belangrijk om bij te dragen aan het continent waar hij vandaan komt. Zo heeft de Senegalees bijvoorbeeld al ruim 1 miljard dollar geïnvesteerd in de ontwikkelingshulp voor Afrika.

Populair op FunX.nl

  • Archie zat 36 jaar onterecht vast en blaast nu 'America's Got Talent' omver

  • Jennifer Lopez maakt Jimmy Fallon af in TikTok Challenge

  • Filterverslaving: naar de cosmetische chirurg om op je favoriete filter te lijken

  • Cafés en terrassen mogen 1 juni om 12 uur open

  • Cardi B is een kleurrijke nieuwe tatoeage rijker waar tientallen uren aan is gewerkt

  • Drake maakt statement na uitspraak over Kylie Jenner als zijn ‘side piece’ in gelekte track