Up 2 Date

12 gewonden en 3 doden door aanslag op kerstmarkt in Straatsburg

foto: YouTube: RTL Nieuws
  1. Newschevron right
  2. 12 gewonden en 3 doden door aanslag op kerstmarkt in Straatsburg

De bezoekers van de kerstmarkt in het Franse Straatsburg zijn getuige geweest van een dodelijke aanslag. Gisteravond rond 20.00 uur schoot een man in de rondte, waarbij twaalf gewonden en drie doden vielen. De vermoedelijk 29-jarige schutter, geïdentificeerd Chérif Chekatt, als is nog voortvluchtig.

chaos

De dodelijke aanslag zorgde voor chaos in de stad. President Emannuel Macron en de Franse minister van Binnenlandse Zaken hebben een crisisbijeenkomst gehad en onder andere besloten de grenscontroles te verscherpen. Ook is de hoogste alarmfase van kracht in Frankrijk. Ouders wordt dan ook verzocht om hun kinderen nu nog even thuis te houden. Dit vanwege het feit dat de dader nog steeds op de vlucht is.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

strafblad

De man, die alleen handelde, is een bekende van de politie en heeft in zowel Frankrijk als Duitsland vastgezeten. Destijds had dat niks te maken met extremistische activiteiten. Wel werd hij de laatste jaren door de politie in de gaten gehouden vanwege radicalisering op latere leeftijd. Inmiddels zijn honderden agenten en militairen ingezet om de klopjacht voort te zetten.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

nog meer beveiliging

Naar schatting trekt de kerstmarkt in Straatsburg ieder jaar ruim twee miljoen mensen van over de hele wereld. Het is een van de grootste in Europa en was uit voorzorg al extra beveiligd. Zo mochten auto's niet in de buurt komen en werden er ook tassencontroles uitgevoerd. Ondanks de al verscherpte bewaking, wordt de kerstmarkt nu nog beter beveiligd. Zo worden er onder andere meer militairen op straat ingezet.

Ster advertentie
Ster advertentie