Up 2 Date

Leerlingen die dreigden met aanslag op klas vluchtelingen geschorst

foto: YouTube
  1. Newschevron right
  2. Leerlingen die dreigden met aanslag op klas vluchtelingen geschorst

De vijf leerlingen van het KTA in Brugge die dreigden een aanslag te plegen op een klas waar vluchtelingen worden opgevangen zijn geschorst. Dat meldt VTM Nieuws. De leerlingen -17 en 18 jaar oud - bespraken hun plannen in een besloten chatgroep op Facebook. Toen de school achter de ideeën van de heren kwamen, schakelde ze de politie in.

Chatgroep

Het was een van de leerlingen zelf die het bestaan van de chatgroep meldde aan de schooldirectie. In de groep werden berichten gedeeld met extreem rechtse inhoud. ''Die immigratie is te vergelijken met de verovering van een land. Hoe kan je daaraan beginnen? (...) als je ze uitroeit als onkruid en geen vijanden hebt, moet je je niet beschermen.'' In de chatgroep die ze Rechtse alliantie van het KTA noemden, postten de heren foto's van wapens en legerkleding met de caption: 'klaar voor de strijd.'

Aanslag

De aanslag die ze wilden plegen was gericht op een zogeheten OKAN-klas. Die wordt ingericht voor jongeren van een niet-Belgische of niet-Nederlandse nationaliteit om zo snel mogelijk Nederlands te leren. De politie was na de melding van de school een groot onderzoek gestart. De jongens werden verhoord en bij een van hen werd een huiszoeking gedaan. Zo vonden ze een mitrailleur en legerkleding. De vader van de betrokkene is een verzamelaar van wapens en heeft de ­nodige vergunningen. Volgens het Openbare ministerie van België is dit geen inbreuk op de wapenwet en wordt de jongeman daarom niet vervolgd.

GESCHORST

De heren zijn zelf wel flink geschrokken en beseffen dat ze te ver zijn gegaan met hun uitspraken. Er zullen meer verhoren worden afgenomen en de directie van de school heeft al de nodige maatregelen genomen. ''De vijf leerlingen zijn intussen wel geschorst omwille van stoere praat op Facebook'', aldus de woordvoerster van de school.

Ster advertentie
Ster advertentie