Up 2 Date

Turkse influencer met dwerggroei maakt gebruik van lengte om slachtoffers aardbeving te redden

foto: Instagram: @ridvannabifoto: Instagram: @ridvannabi
  1. Newschevron right
  2. Turkse influencer met dwerggroei maakt gebruik van lengte om slachtoffers aardbeving te redden

In moeilijke tijden heb je altijd helden nodig en de 29-jarige Ridvan Çelik uit Turkije is dat zeker. Ridvan is een Turkse influencer met dwerggroei, die zijn kleine lengte besloot in te zetten door in smalle ruimtes te kruipen om slachtoffers van de aardbeving in Turkije te vinden en redden.

Meteen van Istanbul naar Izmir

Ridvan twijfelde geen seconde toen hij het trieste nieuws hoorde en besloot gelijk te vertrekken naar de getroffen regio. "Toen ik hoorde van de aardbeving, kocht ik een vliegticket en vertrok ik meteen van Istanbul naar Izmir", vertelt Ridvan aan Turkse media.

'Ik aarzelde geen moment'

Sinds zijn aankomst heeft Ridvan vier dagen lang, zonder te slapen, gewerkt en meegeholpen met de reddingswerkzaamheden. Hij maakte vooral gebruik van zijn lengte (98 centimeter) om overlevenden te vinden door in kleine ruimtes te kruipen waar andere mensen niet in kunnen. "Ik dacht aan de kinderen en ouders die onder het puin zouden kunnen liggen. Ik ging meteen op mijn doel af en dacht: het hadden ook mijn dierbaren kunnen zijn onder dat puin. Daarom aarzelde ik geen moment."

8000 reddingswerkers

Inmiddels zijn de reddingswerkzaamheden gestopt. De aardbeving heeft enorm veel schade aangericht in de Turkse stad Izmir. Ruim 8000 reddingswerkers werden ingezet, die uiteindelijk 107 mensen onder het puin vandaan konden halen. Ook raakten er 1035 mensen gewond en liggen 137 slachtoffers nog met verwondingen in het ziekenhuis.

15.000 mensen dakloos

De schade is groot en volgens de burgemeester van Izmir zijn 15.000 mensen hun huizen kwijtgeraakt door de zware aardbeving met een kracht van 6,6 op de schaal van Richter. Voor deze mensen zijn 4600 tenten en 17.000 tijdelijke bedden opgezet.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie