Up 2 Date

Gilly werd uitgescholden voor o.a. 'kankernegerin', maar OM vindt dat geen discriminatie

foto: NH Nieuws
  1. Newschevron right
  2. Gilly werd uitgescholden voor o.a. 'kankernegerin', maar OM vindt dat geen discriminatie

De Surinaamse onderneemster Gilly Emanuels, die een ijssalon had in Hilversum en werd weggepest in de zomer van 2017, heeft vandaag een spannende rechtszaak gehad.

Ze stond terecht voor mishandeling van jongens die haar twee jaar geleden treiterden, discrimineerden door haar onder andere 'kankernegerin' en 'kankeraap' te noemen, de ruiten van haar ijssalon ingooiden en een Surinaamse vlag met poep besmeurden voor haar deur.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

heft in eigen hand

Na maandenlange overlast besloot Gilly, omdat het probleem door niemand werd opgelost, het heft in eigen handen te nemen met een stok. Daardoor belandde ze in een duw- en trekpartij met de brutale jongeren.

slachtoffer

Hoewel Gilly slachtoffer is van de situatie en zich ernstig bedreigd en gediscrimineerd voelde, wordt dat door de rechter niet zo gezien. Een van de jongens werd slechts vervolgd voor belediging. Twee van de andere boosdoeners worden zelfs helemaal niet vervolgd.

belachelijk

Gilly's advocaat vindt het belachelijk en wil dat alle belagers vervolgd worden. Ook voor discriminatie en gebruik van geweld.

taakstraf

Tegen Gilly eist de officier van justitie een taakstraf van 120 uur, waarvan 60 uur voorwaardelijk.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie