STER Advertentie
STER Advertentie

Coffeeshops verdwijnen mogelijk uit Rotterdam

Coffeeshops verdwijnen mogelijk uit Rotterdam
ANP

Woensdag 1 november 2017 - 14:59 uur

Als je zin hebt in een jointje, dan ga je even naar de coffeeshop om je spul te halen. Maar als het aan burgemeester Aboutaleb ligt, dan kan dat binnenkort niet meer. Hij vindt dat de verkoop van cannabis op een ander manier geregeld moet worden. 

geen coffeeshops

"Ik wil onderzoek naar de vraag of de coffeeshops nog wel aangewezen zijn om het spul bij de klanten te krijgen", zegt Aboutaleb. Hij vindt de shops maar niks, vertelt hij: "De coffeeshops kosten veel politiecapaciteit. Bij een aantal coffeeshops is sprake van criminogene factoren." Dat betekent dat er bepaalde factoren bij de coffeeshops zijn, die criminaliteit kunnen veroorzaken. 

alternatieven

Nu denk je waarschijnlijk: Heeft Aboutaleb zelf iets gerookt, want hoe moet ik nu aan mijn joint komen? Geen stress, want volgens de burgemeester zijn er verschillende alternatieven. Wat dacht je van een staatswinkel, een speciale stichting of automaten waar je je stuff kan kopen? Of gewoon heel simpel: via internet! Één ding is zeker: je kunt gewoon blijven smoken! 

Is het sluiten van coffeeshops een goed idee?

Populair op FunX.nl

  • Merol heeft 'Geen Reet' en maakte daar een track over met Bokoesam

  • 10 tips om tijdens deze hitte wél fatsoenlijk te slapen

  • Rihanna haalt uit naar Trump met dit Fenty-item

  • Kickbokser Mohammed Jaraya woest nadat dokter wedstrijd heeft beëindigd

  • Dit is wat het nieuwe seizoen 'Temptation Island Vips' weer spannend moet maken

  • 'Vermiste' Caza is terecht, maar waar was hij?

{"c1":"2","c2":"17827132","ns_site":"po-totaal","potag1":"npofunx","potag2":"site","potag3":"npo","potag4":"npo","potag5":"zenderportal","potag6":"audio","potag7":"npofunx","potag8":"site","potag9":"site","name":"npofunx.news.up-2-date.35106-coffeeshops-verdwijnen-mogelijk-uit-rotterdam"}