Up 2 Date

Nieuwe aanwijzingen in zaak Peter R. de Vries: "Contact met de Marokkaanse maffia"

foto: Evert Elzingafoto: Evert Elzinga
  1. Newschevron right
  2. Nieuwe aanwijzingen in zaak Peter R. de Vries: "Contact met de Marokkaanse maffia"

Een nieuwe getuige in de zaak van Peter R. de Vries heeft een verklaring afgegeven, waaruit blijkt dat de overleden misdaadjournalist in de gaten werd gehouden door de 'Marokkaanse maffia'. Opnieuw lijkt het spoor in deze zaak te leiden naar Redouan Taghi.

Verband met Redouan Taghi

Uit informatie die is ingezien door NU.nl blijkt dat de zaak van Peter R. de Vries een nieuwe getuige kent. De man is de verdachte in een Pools drugsonderzoek en deelt informatie in ruil voor strafvermindering in zijn land van herkomst. Hij zou bevriend geweest zijn met de verdachte Robert M, die volgens justitie naar Nederland gehaald zou zijn om een 'Poolse maffia' op te bouwen. Robert M. werkte nauw samen met Krystian M, die door het Openbaar Ministerie aangewezen wordt als de aanstuurder van de moord op De Vries. Daarnaast worden de twee verdachten gelinkt aan meerdere zaken, waaronder de molestatie op de zwager van Redouan Taghi.

De nieuwe getuige laat in zijn verklaring weten dat Robert M. gesproken zou hebben over de 'Marokkaanse maffia'. Iets wat het OM opnieuw laat leiden naar de organisatie van Ridouan Taghi. "Ik kan me herinneren dat ik op een dag naar een vitamine-infuus was en Robert zei dat hij contact kreeg met de Marokkaanse maffia en voor hen een journalist aan het observeren was", vertelt de getuige in de documenten die zijn ingezien door NU.nl.

"Hij zou dat voor die Marokkanen doen"

Deze verklaring vertelt ons ook dat Robert M. heeft uitgesproken dat Krystian M. verantwoordelijk is voor het neerschieten van Peter R. de Vries. Krystian M. is ook bekend onder de bijnaam 'Szogun' en de Poolse getuige zou volgens NU.nl het volgende over hem gezegd hebben: "Die Szogun zou dat voor die Marokkanen doen". Deze informatie kreeg hij persoonlijk van Robert M te horen.

Peter R. de Vries was de vertrouwenspersoon van de kroongetuige in het proces tegen Redouan Taghi, maar Taghi ontkent stellig dat hij ook maar iets te maken heeft met de dood van de journalist. Toch lijken deze uitspraken, die toegevoegd worden aan het dossier van deze zaak, opnieuw een aanwijzing te zijn richting zijn organisatie. De rechtszaak voor de moord op Peter R. de Vries gaat dinsdag verder en deze informatie zal dan ook hoogstwaarschijnlijk besproken worden.

Ster advertentie
Ster advertentie