Up 2 Date

Carnaval 2021 gaat niet door op Aruba vanwege corona

foto: ANP
  1. Newschevron right
  2. Carnaval 2021 gaat niet door op Aruba vanwege corona

Het traditionele carnaval op Aruba gaat volgend jaar januari en februari niet door. Dat heeft de organisatie besloten in overleg met onder andere de minister van Financiën, Economie en Cultuur, Xiomara Ruiz-Maduro. De beslissing is genomen vanwege de onzekerheid rondom het coronavirus.

niet passend

Volgens de organisatie is het niet passend om carnaval te vieren, terwijl nog onzeker is wat de situatie rondom het coronavirus in die tijd is. Ook gaat het financieel slecht met Aruba, wat nog een reden is om het carnaval in 2021 niet door te laten gaan.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

groots carnaval in 2022

Aruba is nu van plan om in 2022 groot carnaval te vieren. In juli volgend jaar willen de bewoners in kleinere vorm een paar carnavalsactiviteiten en een optocht houden. Dit willen ze vooral doen zodat de carnavalsgroepen toch een beetje een inkomen hebben in 2021. Wie van carnaval op de Caribische eilanden houdt kan in 2021 wel terecht op Curaçao: daar hebben de carnavalsgroepen pas besloten dat wat hen betreft het carnaval volgend jaar gewoon door kan gaan.

Ster advertentie
Ster advertentie