Up 2 Date

Vanaf 1 juli weer toeristen welkom op Aruba en Bonaire

foto: Unsplash
  1. Newschevron right
  2. Vanaf 1 juli weer toeristen welkom op Aruba en Bonaire

Goed nieuws voor vakantiegangers die graag naar de Antillen gaan: per 1 juli mogen toeristen uit onder andere ons land weer naar Bonaire. Het luchtruim wordt geopend voor reizigers vanuit Nederland, België, Luxemburg, Frankrijk en Duitsland, werd woensdag bekend.

Maximaal duizend toeristen

Per week mogen er maximaal duizend toeristen op het eiland worden toegelaten. Toeristen moeten binnen 72 uur voor hun vlucht zijn getest of ze het coronavirus hebben. Denk maar niet dat je onder die test uitkomt: bij aankomst op Bonaire moeten toeristen het resultaat van de test laten zien. Daarna zijn ze - bij een coronavrije uitslag - vrij om vakantie te mogen . Ook moeten ze een reis- en ongevallenverzekering hebben zodat ze gedekt zijn tegen extra medische kosten op Bonaire. Vanaf 12 juni zijn ook bezoekers uit Curaçao, Saba en Sint-Eustatius welkom op het eiland.

aruba

Ook Aruba maakte bekend per 15 juni bezoekers uit Curaçao en Bonaire te willen ontvangen. Per 1 juli opent Aruba zijn grenzen voor toeristen uit Europa, Canada en het Caribisch gebied, met uitzondering van Haïti en de Dominicaanse Republiek. Vanaf 10 juli wil Aruba Amerikaanse toeristen ontvangen. Aruba heeft ook als eis dat toeristen voor aankomst een coronatest moeten doen.

Ster advertentie
Ster advertentie