Up 2 Date

Italië laat vanaf 3 juni reizen weer toe: wat betekent dat voor je vakantie?

foto: Plein bij de Spaanse trappen in Rome - Unsplash
  1. Newschevron right
  2. Italië laat vanaf 3 juni reizen weer toe: wat betekent dat voor je vakantie?

De coronacrisis heeft op vrijwel alles invloed, dus ook op je vakantie- en reisplannen. Zo staat het reisadvies voor heel Europa nog steeds op code oranje. Dat betekent dat je alleen mag reizen als dat noodzakelijk is. Toch zijn veel landen al bezig met het maken van plannen voor hoe ze straks op een veilige manier weer toeristen kunnen ontvangen. Zo ook Italië, dat vanaf 3 juni het reizen binnen en over de grens weer wil toestaan.

nieuwe richtlijnen

De Italiaanse overheid heeft besloten dat vanaf 3 juni Italianen weer tussen de verschillende regio's in het land mogen reizen. Ook reizigers uit het Schengengebied - een gebied van een aantal Europese landen, waaronder Nederland - zijn dan weer welkom. Een grote stap voor het zwaar getroffen land. Samen met deze mededeling bracht de regering ook nieuwe richtlijnen naar buiten waarmee het toerisme op een veilige manier hervat kan worden. Zo moeten terrastafels en ligstoelen anderhalve meter uit elkaar staan.

Op vakantie?

Italië wil net als veel andere landen het zomerseizoen graag redden, omdat toerisme een grote bron van inkomsten is. Zo zijn veel populaire vakantielanden bezig met het heropenen van hotels en restaurants en het langzaam opheffen van reisrestricties. Maar dit soort versoepelde maatregelen betekenen niet automatisch dat alle vakanties weer massaal door kunnen gaan. Het beleid van andere landen speelt daarin namelijk ook een rol.

Of je als Nederlander straks dus naar Italië op vakantie kan, is nog niet bekend. Dan zullen eerst de reisadviezen van het ministerie van Buitenlandse Zaken moeten veranderen. Daarnaast is het vliegtuig pakken voorlopig nog wel een dingetje. Een verre reis zit er dus sowieso nog eventjes niet in.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Nederland

Nederland heeft vandaag het inreisverbod voor mensen van buiten Europa verlengd tot en met 15 juni. Dit is de tweede keer dat het inreisverbod is verlengd sinds de grenzen op 19 maart dichtgingen. Voor sommige mensen geldt een uitzondering, waaronder voor diplomaten, medisch personeel en vrachtwagenchauffeurs.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie