Up 2 Date

104-jarige oma Ada uit Italië geneest van het coronavirus

  1. Newschevron right
  2. 104-jarige oma Ada uit Italië geneest van het coronavirus

De 104-jarige Ada Zanusso is genezen van het coronavirus. Dat is nog eens een good vibes-verhaal dat we goed kunnen gebruiken in deze tijden. Oma Ada woont in het Noord-Italiaanse dorpje Biella dat keihard geraakt werd door het coronavirus.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Koorts en overgeven

Haar zoon Giampiero vertelt in de Italiaanse krant La Repubblica dat oma Ada zich rond begin maart slecht begon te voelen in het bejaardentehuis waar zij verblijft. In datzelfde tehuis overleden twintig andere medebewoners aan de gevolgen van het coronavirus. Ada kreeg last van koorts en moest overgeven. "Ik mocht haar niet bezoeken, maar we belden iedere dag. Natuurlijk vermoedde ik al dat het om het coronavirus zou kunnen gaan, aangezien er in het tehuis al verschillende besmettingen waren vastgesteld."

Grote vreugde

Maar Oma Ada gaf niet zomaar op. Na het meemaken van twee oorlogen en de Spaanse griep, heeft oma Ada nu dus ook het coronavirus overleefd. Wat een strijder! Ada's dokter vertelt dat Ada het nu goed maakt.

"Ze kan zelfstandig opstaan uit bed en naar haar stoel lopen. Ze is nog steeds heel helder en even intelligent als altijd. Haar herstel zorgt voor grote vreugde voor ons en is een teken van goede hoop voor iedereen in deze moeilijke tijd."

Nederland

Ook in Nederland was er vorige maand nog goed nieuws voor een hoogbejaarde vrouw van 101 jaar. Zij herstelde van het nieuwe virus in het IJsselland Ziekenhuis in Capelle aan den IJssel.

Ster advertentie
Ster advertentie