Up 2 Date

Corendon gaat 'coronavrije' vakanties aanbieden

foto: ANP
  1. Newschevron right
  2. Corendon gaat 'coronavrije' vakanties aanbieden

Goed nieuws voor mensen die niet langer kunnen wachten om op vakantie te gaan: touroperator Corendon gaat vanaf 26 juni 'coronavrije' vakanties aanbieden naar een beperkt aantal bestemmingen.

Test

Het concept is als volgt: reizigers worden vlak voor hun vlucht getest op het coronavirus. Dit gebeurt op een testlocatie vlakbij Schiphol. Alleen als zij negatief testen mogen ze mee met het vliegtuig. Tevens neemt Corendon andere extra maatregelen tijdens de transfer naar de luchthaven, het inchecken, de vlucht en de transfer naar het all-inclusive hotel. Dit alles om het besmettingsgevaar zoveel mogelijk te minimaliseren.

Geen mondkapjes

De reisorganisatie hoopt met deze maatregelen hun reizigers 'een veilige vakantie' te bieden. Corendon voelt minder voor de verplichte mondkapjes of 1,5 meter afstand. "Dat is voor ons geen vakantie," aldus topman Steven van der Heijden. "Wij willen dat onze klanten zich vrij en zorgeloos kunnen bewegen. Zowel tijdens de vlucht als in het hotel, kunnen onze gasten zich net zo ontspannen en zich in de watten laten leggen als onder normale omstandigheden."

Hotel niet verlaten

Mocht je denken lekker op jeepsafari te kunnen, dan zit je er helaas naast. Een belangrijke voorwaarde voor de 'coronavrije' vakantie is namelijk dat gasten het hotel niet mogen verlaten. Alleen op deze manier kan Corendon garant staan voor de veiligheid van hun klanten. Lekker aan het zwembad met een boek en een cocktail, dat is dus waar je het voorlopig mee moet doen!

Ster advertentie
Ster advertentie