Lifestyle

Alleen op reis? Deze 4 trips zijn ideaal voor een solovakantie

foto: Unsplash
  1. Newschevron right
  2. Alleen op reis? Deze 4 trips zijn ideaal voor een solovakantie

Wil je in je eentje op vakantie, maar ben je bang dat je je eenzaam gaat voelen? En zie je het ook niet zitten om met een backpack rond te rekken? Don't worry, er zijn genoeg opties voor een leuke solotrip waarbij je niet helemaal op jezelf aangewezen bent. De volgens vier vakanties zijn dicht bij huis, zonnig, actief én ook nog eens gezellig, want je ontmoet gegarandeerd nieuwe mensen.

1. Surfen in Portugal

Wil een vakantie met actie, strand én gezelligheid? Dan is een surftrip een goede optie. Vooral aan de Portugese kust zijn tal van organisaties en hostels die surflessen aanbieden in combinatie met een verblijf. Denk bijvoorbeeld aan de plaatsen Lagos, Peniche, Ericeira of Sagres. Je niveau maakt vaak niet uit, dus ook als je nog nooit een golf gepakt hebt, kun je zo'n surfreisje boeken. Samen met een groep breng je een deel van de dag op zee door, om 's avonds samen te eten of het dichtstbijzijnde stadje te ontdekken. Onderschat het surfen alleen niet, want je wordt waarschijnlijk met serieuze spierpijn wakker. Maar dat maken die biertjes bij zonsondergang wel goed, toch?

2. Yoga op Ibiza
Tot rust komen, maar geen zin om hele dagen op het strand te luieren? Dan is een yogareisje misschien iets voor jou. Daarvoor hoef je trouwens niet per se naar Bali te vliegen. In Europa zijn genoeg plekken waar je op yoga retreat kunt, zoals Ibiza of Andalusië. Begin je dag ontspannen met een yogasessie bij zonsopgang, om vervolgens genoeg tijd over te houden om 's middags de omgeving te verkennen. Vaak zijn de retreats te combineren met andere activiteiten, van meditatiesessies tot surflessen (zie optie 1). Handig is dat je met waarschijnlijk met veel andere soloreizigers verblijft, dus genoeg potentiële reisbuddy's, mocht je de rust even beu zijn.

3. Koken in Italië
Vakantie betekent vaak lekker eten. Vooral als je bestemming Italië is, spelen pasta, pizza, ijs en wijn waarschijnlijk een belangrijke rol. Maar waarom zou je die Italiaanse kook-skills niet gewoon leren zodat je die heerlijke gerechten ook thuis kunt maken? Boek in dat geval een kookcursus. Proef lokale producten, leer authentieke recepten van schattige omaatjes en geniet samen met de andere chefkoks to be van de lekkerste gerechten. Rome, Toscane of Sicilië: door heel Italië vind je gastvrije koks die hun deuren hebben geopend voor culinaire vakantiegangers.

4. Taalles in Spanje

Wil je al die zwoele Spaanstalige latin tracks mee kunnen zingen? Je leert de taal nergens zo goed als in het land zelf. Gebruik je vakantie in Barcelona, Valencia of Sevilla dus slim en combineer het met een taalcursus! Of je nou een weekje of drie maanden wilt blijven: instromen is vrijwel altijd mogelijk. Het leuke is dat je op zo'n taalschool mensen van over heel de wereld ontmoet. Vaak heb je in de ochtend een paar uurtjes les, dus je hebt genoeg tijd om te ontspannen. En 's avonds breng je je Spaans in de praktijk in de lokale bar of discotheek. !Vamos!

Ster advertentie
Ster advertentie