Lifestyle

Met deze 5 tips wordt je weekendje Barcelona nét iets specialer

  1. Newschevron right
  2. Met deze 5 tips wordt je weekendje Barcelona nét iets specialer

Barcelona is een van de meest populaire bestemmingen voor een citytrip en dat is niet voor niets. De stad heeft namelijk veel te bieden: heerlijk eten, mooie bezienswaardigheden en het strand binnen handbereik. Nu kun je natuurlijk de standaard toeristische route maken langs Park Guëll, de Sagrada Família en Las Ramblas, maar er is meer. Met de volgende vijf alternatieven ervaar je Barcelona op een andere manier en is je tripje nét iets specialer.

1. tibidabo in plaats van Sagrada Família

Aan de rand van de stad ligt de berg Tibidabo. Hier reis je gemakkelijk heen met de bus en dat is zeker een aanrader. Bovenop de berg heb je namelijk een prachtig uitzicht over de stad en de zee. Ook vind je op deze grote hoogte het eerste pretpark van Spanje en tevens het oudste van Europa. Daarnaast kun je van het uitzicht genieten vanaf de mooie oude kerk of rondwandelen in het natuurrijke gebied van de Collserola-heuvels.

2. pinchos in plaats van tapas

Natuurlijk kun je Barcelona niet verlaten zonder tapas gegeten te hebben, maar er is meer te ontdekken op culinair gebied. Ga bijvoorbeeld gezellig (en voordelig!) een avondje pinchos eten. Deze lekkere hapjes komen oorspronkelijk uit Noord-Spanje en zijn te krijgen in zogenaamde pinchosbarretjes. In de wijk Poble Sec vind je Carrer de Blai: een straat vol met dit soort knusse tentjes. De kleine hapjes staan hier uitgestald op de bar. Je pakt wat je lekker lijkt en bewaart de prikkertjes: aan de hand daarvan reken je af wat je gegeten hebt!

3. Bunkers dEl Carmel in plaats van Park Guëll

Een van de beste uitkijkpunten van de stad zijn de Bunkers del Carmel. Deze oude bunkers zijn overgebleven uit de Spaanse burgeroorlog en nu een chille hangplek voor zowel locals als toeristen. Het is even klimmen, dus trek goede schoenen aan, maar eenmaal boven is het totally worth it. Tip: ga aan het einde van de dag. Neem je eigen drinken en snacks mee en geniet van het 360 graden uitzicht over de stad tijdens de zonsondergang. Wacht alleen niet te lang met teruggaan, want in het donker afdalen is niet ideaal.

4. Platja del Bogatell in plaats van Barceloneta

Een van de redenen dat Barcelona zo'n fijne vakantiebestemming is, is dat de stad aan het strand ligt. Nu lijkt het een logische keuze om naar het gezellige maar superdrukke Platja de la Barceloneta te gaan. Dit strand ligt het dichtst bij het centrum en er is van alles te doen. Wil je echter niet over de toeristen en verkopers struikelen, loop dan een stukje verder naar Platja del Bogatell. Het blijft natuurlijk een toeristisch gebied, maar hoe noordelijker je loopt, hoe groter de kans op een rustiger plekje om je handdoek neer te leggen.

5. Palo Alto Market in plaats van Las Ramblas

Liefhebbers van foodtrucks en hippe marktjes opgelet. Elk eerste weekend van de maand wordt er op een oud fabrieksterrein in de wijk Poblenou de Palo Alto Market gehouden. Je betaalt een klein entreebedrag en kan vervolgens genieten van de gezellige hippiesfeer. Je vindt er streetfood-trucks, kraampjes met bijzondere souvenirs van kleine ondernemers en live muziek.

Ster advertentie
Ster advertentie