Lifestyle

Skip Londen en ga naar deze 5 must-see Engelse steden

  1. Newschevron right
  2. Skip Londen en ga naar deze 5 must-see Engelse steden

Als je aan Engeland denkt, denk je waarschijnlijk aan Brexit, The Royal Family, (voetbal)hooligans, Geordie Shore en natuurlijk de hoofdstad Londen. En ja, Londen is heel vet, maar Engeland heeft nog veel meer steden die net zoveel - zo niet meer -te bieden hebben. Daarbij springen deze vijf steden er zeker uit!

1. MANCHESTER

Manchester staat bekend om de voetbalclubs en bijbehorende fanatieke fans. Maar de stad heeft daarnaast ook hele andere dikke dingen aan te bieden. Er zijn alleen nog zoveel meer redenen om de stad te bezoeken. Van de popping muziekscene tot Manchesters Chinatown, waar je je ogen uitkijkt. Je ontkomt ook zeker niet aan de voetbal-scene. Helemaal gepast dus dat je in Manchester het nationaal voetbalmuseum hebt. Er is meer dan genoeg om te checken!

  • FOOD MARKTJES

Manchester staat het hele jaar vol met marktjes en met name food-marktjes, en laten we eerlijk zijn, die zijn natuurlijk het belangrijkst! Van lokaal eten tot heerlijke kebabs en pizza's, er is meer dan genoeg om van te kiezen. En leuke bonus: als je rond de kerst gaat, is het extra sfeervol door alle kerststalletjes, lichtjes en warme chocolademelk!

2. BRIGHTON

Brighton is een onvergetelijke stad. Vooral als je houdt van clubs aan het strand, dikke uitzichten, tweedehandswinkels en piers! Ook The Royal Pavilion is indrukwekkend omdat het lijkt alsof het eerder in India zou moeten staan dan in Brighton. Brighton is een soort Scheveningen, maar dan beter!

  • BRIGHTON PALACE PIER

Ondanks dat Brighton Palace Pier er al meer dan honderd jaar staat, blijft het een place to be. Als je met kinderen gaat -of zelf nog een beetje kind bent- is de pier perfect. Zo kom je op de pier verschillende eettentjes tegen waar je je kunt volproppen met crêpes, taart en English Breakfast. Aan het eind van de pier zit een mini kermis boven het water waar je misselijk kunt worden in de verschillende attracties.

  • THE LANES

The Lanes zijn een aantal smalle, schattige straatjes in Brighton waar je eindeloos vintage kunt shoppen en tientallen recordshops kunt afstruinen. Als je daar geen zin in hebt, kun je ook gewoon kijken naar alle ‘typisch’ Engelse gebouwen uit de zestiende eeuw!

3. LIVERPOOL

Deze stad aan de westkust van Engeland trekt niet voor niets jaarlijks miljoenen bezoekers. Liverpool FC speelt er hun thuiswedstrijden en het is de stad waar The Beatles zijn ontstaan. Ook heel leuk: Liverpool is perfect voor arme studenten!

  • STREET ART

Als je op zoek bent naar wat vette street art dan moet je zeker in Liverpool zijn. Je kunt er niet alleen voor zero geld rondlopen, het is ook goed voor een paar leipe gram-foto's.

  • INTERNATIONAL SLAVERY MUSEUM

Als je geïnteresseerd bent in geschiedenis en een culturele awakening wilt, is Liverpool zeker goed. Zo heb je de International Slavery Museum waar je meer kunt leren over slavernij én gratis naar binnen kunt.

  • PEAKY BLINDERS TOUR

Peaky Blinders-fans opgelet! In Liverpool kun je een rondleiding krijgen door filmlocaties van de beroemde serie. Je ziet tijdens de tour iconische locaties, waaronder het kantoor van Tommy. De beroemde 'No Fucking Fighting'- scene is daar ook gefilmd!

4. JURASSIC COAST

Jurassic Coast is geen stad, maar wel een must-see gebied. Het is perfect voor mensen die in Engeland toch nog een exotisch strandje zoeken. Deze kustlijn, aan de onderkant van Engeland, is supermooi en dichtbij allerlei schattige kleine dorpjes. Jurassic Coast lijkt op sommige plekken eerder op Portugal of Zuid-Amerika, alleen helaas wel 15 graden kouder....

5. BRISTOL

Bristol hoort ook zeker in dit lijstje thuis, omdat de stad vol originele Banksy-werk zit en mooie views heeft door alle heuvels, bergen en beroemde Clifton Suspension Bridge. Als je in de zomer gaat, zijn er tientallen leuke festivals die je kunt bezoeken zoals The Festival Of Light of The International Balloon Fiesta. Eigenlijk is er het hele jaar rond wel genoeg te zien en doen. Voor shopaholics is Bristol ook een must want zij kunnen er terecht bij de beroemde Gloucester Road, waar tientallen vintage en highstreet shops zitten. Die straat is trouwens ook goed voor een lekkere cocktail!

Ga je na het lezen van dit artikel toch liever naar Londen? Check dan dit artikel!

Ster advertentie
Ster advertentie