Up 2 Date

'Mogelijk kortere zomervakantie als scholen straks dichtblijven'

  1. Newschevron right
  2. 'Mogelijk kortere zomervakantie als scholen straks dichtblijven'

De Onderwijsraad heeft het kabinet advies gegeven over de mogelijke maatregelen die getroffen kunnen worden als de scholen door de coronacrisis ook na de meivakantie gesloten blijven. Om achterstand tegen te gaan, moet volgens de raad de zomervakantie worden ingekort. Een andere optie is om de lesdagen langer te maken. Dat meldt het AD.

Zomervakantie

Voorzitter Edith Hooge van de Onderwijsraad, een belagrijk adviesorgaan van het kabinet over onderwijs, vertelt aan het AD dat de zomervakantie naar voren kan worden gehaald of worden ingekort. "We vragen de minister om dat te overwegen en daarbij te kijken naar de belangen van kinderen, ouders en leraren.”

Een andere optie is om de lesdagen volgend schooljaar langer te maken. Leerlingen krijgen dan bijvoorbeeld van 08.00 tot 16.00 uur of van 09.00 tot 17.00 uur les.

Achterstand

Als de scholen na de meivakantie weer open gaan, zijn de achterstanden van de leerlingen volgens de Onderwijsraad nog te overzien en makkelijk weg te werken. Blijven de scholen tot na de zomervakantie dicht? Dan lopen alle leerlingen een achterstand op. In dat geval is het volgens de Onderwijsraad nodig om maatregelen te treffen zodat de leerlingen extra kunnen worden bijgespijkerd.

Kabinet

Het kabinet besluit hoogstwaarschijnlijk dinsdag of en wanneer de scholen weer open gaan.

Ster advertentie
Ster advertentie