Up 2 Date

Hete zomervakantie in Nederland: 35 tot 40 graden

foto: ANP
  1. Newschevron right
  2. Hete zomervakantie in Nederland: 35 tot 40 graden

Door het coronavirus lijkt het erop dat veel mensen de zomervakantie dit jaar in eigen land gaan vieren. Weerbureau Weeronline heeft goed nieuws voor deze thuisblijvers, want het wordt een hele hete en droge zomer.

35 tot 40 graden

Het weerbureau schrijft dat er kans is op meerdere hittegolven en extreme temperaturen in juli en augustus. Daarbij moet je denken aan 25 tot 30 graden Celsius en meerdere uitschieters tussen de 35 tot 40 graden. Een beetje vergelijkbaar met de zomers van 2018 en 2019. En natuurlijk worden die hete dagen afgewisseld met wisselvallige dagen met regen- en onweersbuien, want het blijft natuurlijk Nederland.

Warm zeewater

Het zeewater zou in augustus 20 graden of warmer moeten gaan worden, zodat je heerlijk kan zwemmen in de Noordzee. Aangezien het verschil met de luchttemperatuur dan klein is, kan dit aanvoelen als een warm bad.

Waarschuwing: droogte

Wel waarschuwt Weeronline voor extreme droogte waarbij oogsten kunnen mislukken en natuurbranden kunnen ontstaan. Voor mensen tuin wordt het extra opletten. Je planten gaan het zwaar krijgen, ondanks de regen- en onweersbuien.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie