STER Advertentie
STER Advertentie

Appelsap noemt afzegging Famous Dex "klap in het gezicht"

Vrijdag 10 augustus 2018 - 16:28 uur

Om deze Instagram foto te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Aanstaande zaterdag vindt Appelsap Fresh Music Festival plaats in het Flevopark, maar helaas heeft headliner Famous Dex op het laatste moment afgezegd. Volgens de agent van de rapper mag hij niet buiten de Verenigde Staten reizen omdat zijn paspoort zou zijn ingetrokken. De organisatie noemt de afzegging een klap in het gezicht van iedereen die in de afgelopen maanden keihard heeft gewerkt aan het evenement.

Vervanger?

In de social post van Appelsap is te lezen dat de organisatie er zelfs nu nog alles aan doet om een waardige vervanger te vinden voor Famous Dex. Gaat het ze in zo'n korte tijd lukken om een artiest te fixen die het gat van zaterdag zou kunnen opvullen? De good people van het festival doen in ieder geval hun best om een vervanger te vinden. Aan het einde van de social post bieden ze hun excuses aan en vragen om begrip in deze fucked up situatie die niemand zag aankomen. Famous Dex is er misschien niet bij, maar FunX en alle andere dope artiesten gelukkig wel!

Om deze Instagram foto te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Hoe komt het eigenlijk dat Amerikaanse artiesten vaak shows in Nederland afzeggen? En hoe vul je als organisatie zo'n gat in de line-up? Eva vroeg het allemaal aan muziekjournalist Timo Pisart. Hij denkt dat het gaatje wel gevuld kan worden met een andere Amerikaanse artiest of een Britse act, als er genoeg budget is. Over budget gesproken, dat is blijkbaar ook het grote verschil tussen een optreden in Europa en eentje in de Verenigde Staten. Dus even 6ix9ine als headliner fixen is moeilijker dan je denkt.

'Waarom cancelen Amerikaanse headliners shows in NL?'

Meld je aan voor het FunX TopiX panel en geef via je telefoon je mening over allerlei actuele onderwerpen. Jouw stem is belangrijk en die wil FunX laten horen aan de rest van Nederland!

{"c1":"2","c2":"17827132","ns_site":"po-totaal","potag1":"npofunx","potag2":"site","potag3":"npo","potag4":"npo","potag5":"zenderportal","potag6":"audio","potag7":"npofunx","potag8":"site","potag9":"site","name":"npofunx.news.up-2-date.38565-appelsap-noemt-afzegging-famous-dex-klap-in-het-gezicht"}