Naar homepage
Up 2 Date

Efteling past attractie aan na kritiek over racisme

  1. Newschevron right
  2. Efteling past attractie aan na kritiek over racisme

De Efteling gaat de omstreden Monsieur Cannibale-attractie aanpassen na veel klachten over racisme. Dat laat het attractiepark weten middels een verklaring op de website. De attractie zal in het teken gaan staan van Sinbad de Zeeman, uit de verhalen van duizend-en-een nacht.

Racistische karikatuur

Er was al langer kritiek op Monsieur Cannibale. Vorig jaar ondertekenden uiteindelijk ruim 1500 mensen een petitie om de attractie te laten verwijderen. Veel critici waren van mening dat de attractie een racistische karikatuur is. Ze draaien vervolgens rondjes om een grote, dikke, bijna naakte man van kleur met een pollepel door zijn neus.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Inclusief

Vorig jaar liet de Efteling nog weten niet van plan te zijn om de attractie aan te passen. "De meeste bezoekers snappen echt wel dat het een vrolijke karikatuur is, zoals er meer karikaturen in ons park te vinden zijn. Het is een uitvergroting, niet de wereld zoals hij er echt uitziet", liet een woordvoerder toen weten.

Daar komt het attractiepark nu dus op terug. In een verklaring laat de Efteling weten dat het "op een inclusieve manier" verhalen wil vertellen om zo "een positief beeld van de rijke Arabische cultuur te schetsen". De attractie wordt na de zomer aangepast.

Ster advertentie
Ster advertentie