Naar homepage
Up 2 Date

Afgewezen Pathé-sollicitant Gamze hoopt dat we discriminatie kunnen bestrijden

  1. Newschevron right
  2. Afgewezen Pathé-sollicitant Gamze hoopt dat we discriminatie kunnen bestrijden

Je kon gisteren bij FunX lezen hoe de 19-jarige Gamze Gül solliciteerde en werd afgewezen bij Pathé Arnhem. Vervolgens probeerde ze nog een keer met precies dezelfde cv en motivatiebrief, maar veranderde haar naam in 'Hanneke'. Toen kreeg ze plotseling wel een uitnodiging om op gesprek te komen.

Geen interesse meer in Pathé

Gamze schrijft in een nieuwe Facebookpost dat ze de afgelopen 24 uur ontzettend veel reacties heeft ontvangen op haar sollicitatie bij Pathé Arnhem. Een van de reacties kwam volgens de Arnhemse van Pathé zelf. Zij bevestigen het verhaal van Gamze en willen met haar in gesprek, maar dat ziet de 19-jarige niet zitten: "Ik kan met dit bericht ook bevestigen dat ik geen interesse meer heb om bij Pathé te werken als service employee na dit spijtige voorval," schrijft ze op Facebook.

Jobs voor Gamze

Door de Facebookpost heeft Gamze niet alleen berichtjes en support ontvangen van mensen met hetzelfde probleem. Ze heeft ook baantjes aangeboden gekregen. Toch hoopt ze op iets anders: "Ik hoop dat we in Nederland met concrete oplossingen kunnen komen, samen één worden als maatschappij en discriminatie bestrijden voor een mooiere toekomst. Want uiteindelijk hebben we met elkaar te maken in de samenleving."

FOTO: Facebook Gamze Gül

Ster advertentie
Ster advertentie