Up 2 Date

Man die verlamd raakte nadat hij werd getaserd door politie ontvangt 100 miljoen dollar

foto: YouTube: NBC News
  1. Newschevron right
  2. Man die verlamd raakte nadat hij werd getaserd door politie ontvangt 100 miljoen dollar

Een 65-jarige man die in 2018 verlamd raakte nadat hij door de politie werd getaserd, krijgt van een federale jury in Atlanta 100 miljoen dollar toegekend. Dat meldt The Atlanta Journal-Constitution.

Nekwervelfractuur

De 65-jarige Jerry Blasingame werd vier jaar geleden door de politie staande gehouden in Atlanta. Toen hij probeerde weg te rennen, werd hij door een politieagent, Jon Grubbs, getaserd. De man kwam direct ten val en stootte zijn hoofd keihard tegen de grond. Daarbij liep hij een nekwervelfractuur op. Op bodycambeelden is te zien dat Blasingame bewusteloos op de grond lag. Nadat hij ontwaakte, merkte hij dat hij compleet verlamd was.

Burgerrechten geschonden

Afgelopen vrijdag oordeelde de jury dat de gemeente Atlanta en de politie de burgerrechten van Blasingame hebben geschonden. Als gevolg daarvan moet de stad hem 100 miljoen dollar betalen. "De beelden laten de jury duidelijk zien dat meneer Blasingame geen ernstige misdrijf had begaan voordat hij werd getaserd. Agent Grubbs hield geen rekening met zijn veiligheid en de omstandigheden waren niet ernstig genoeg om zoveel geweld te gebruiken", aldus de rechter.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Hoge zorgkosten

Blasingame is sinds 2018 volledig verlamd en heeft 24/7 zorg nodig. Dat kost hem jaarlijks 1 miljoen dollar. Daarnaast heeft hij de afgelopen vier jaar al 14 miljoen dollar aan andere zorgkosten gemaakt.

Ster advertentie
Ster advertentie