Up 2 Date

De eerste augmented reality sneakers zijn hier en we weten niet wat we ervan moeten vinden

  1. Newschevron right
  2. De eerste augmented reality sneakers zijn hier en we weten niet wat we ervan moeten vinden

Een Japanse sneakergigant heeft sportschoenen met augmented reality (AR) gelanceerd. Het merk heeft hiervoor samengewerkt met een grote kledingontwerper uit dat land. De paar sneakers zou weleens de eerste in zijn soort kunnen zijn, zegt Mashable.

Pop-up

De schoenen zien er normaal uit, totdat je ze bekijkt via een speciale AR app. Scan je de schoenen, net alsof je een foto zou nemen, dan popt het logo van de ontwerper op je scherm en is muziek van de Japanse rockband Sakanaction te horen op de achtergrond.

Buggs

De hi-tech functie is alleen nog toe te passen op de linkerschoen en hoe meer slijtage aan de schoen, hoe moeilijker het voor de app wordt om de benodigde code te lezen. Ook zou je voor de app ruim 300MB vrij moeten maken op je smartphone.

AR sport

De poging van deze Japanners is niet uitzonderlijk. Ook andere sportmerken lijken gebruik te willen maken van AR op hun producten. Wat precies de toegevoegde waarde is voor deze technologie op sneakers, is aan de dragers van de gadget. Maar wij zijn er nog niet helemaal uit.

Ster advertentie
Ster advertentie