Naar homepage
Up 2 Date

Attractieparken heropenen mogelijk sneller dan verwacht

foto: ANP
  1. Newschevron right
  2. Attractieparken heropenen mogelijk sneller dan verwacht

Kan je niet wachten om weer te genieten van een ritje in de Python of Goliath? Dan hebben we goed nieuws! Attractieparken en dierentuinen maken zich namelijk helemaal ready voor de anderhalvemetersamenleving en heropenen mogelijk sneller dan verwacht. Zo maakte Wildlands Adventure Zoo in Emmen vandaag al als eerste bekend dat zij vanaf 25 mei weer open gaan. Uiteraard moeten alle parken zich nog steeds houden aan de coronamaatregelen.

Sluiting was niet verplicht

De attractieparken en dierentuinen zouden door de overheid niet verplicht zijn geweest om hun poorten te sluiten. Het belangrijkste was om zich aan de maatregelen van RIVM te houden. In een reactie op Twitter schrijft het RIVM:

"Het besluit om te sluiten hebben de parken zelf genomen, dit was niet verplicht door de overheid. Zij kunnen zelf kijken of ze open kunnen gaan volgens de richtlijnen of overleggen met de veiligheidsregio."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Drie garanties

De belangenvereniging Club van Elf vertegenwoordigt de grootste attractieparken van Nederland en heeft samen met de Nederlandse Vereniging van Dierentuinen het protocol Veilig Samen Uit opgesteld. In dat protocol worden drie garanties vastgesteld waar de parken zich aan moeten houden. De eerste regel is dat er gezorgd wordt voor 1,5 meter afstand tussen huishoudens. Er worden een beperkt aantal gasten tegelijk toegelaten en je ticket moet online gereserveerd worden. Ten tweede moeten de parken voor voldoende informatie zorgen, zoals bewegwijzering. Ook de personeelsleden worden extra goed getraind en spreken gasten die de regels overtreden actief aan.

De derde regel is dat er voor extra hygiënemaatregelen gezorgd moet worden. Zo worden belangrijke 'contactpunten' vaker schoongemaakt en moeten er centrale desinfectiepunten komen.

"EXPERTS IN EEN VEILIG DAGJE UIT"

In overeenstemming met de lokale veiligheidsregio bepaalt ieder attractiepark wanneer het weer open gaat. Dat kan dus zomaar eens sneller dan verwacht zijn. Volgens Kees Klesman, directeur van de Club van Elf, zijn de parken er in ieder geval klaar voor:

"Meer dan 10.000 medewerkers zijn gewend én getraind om alle gasten een veilige en unieke dag te bezorgen. We zijn er klaar voor. [...] Als experts in een veilig dagje uit, weten dagattracties zelf wanneer zij hier klaar voor zijn en zullen dit dan afstemmen met de betreffende instanties.”

Veilig samen uit
Ster advertentie
Ster advertentie