Up 2 Date

Zus van Hümeyra: ‘Ik wil hem pijn doen’

foto: ANP
  1. Newschevron right
  2. Zus van Hümeyra: ‘Ik wil hem pijn doen’

In een interview met het AD deelt de zus van de vermoorde Hümeyra haar verhaal. Ze vertelt over de invloed die het incident heeft gehad op haar familie en wat er door haar heenging toen zij de uitspraak kregen te horen van de rechter; “Ik weet nog dat de moordenaar al weg was toen ik beneden kwam, maar zijn advocaten zaten daar nog. Ik wilde ze in elkaar slaan.”

‘Zo kan ik hem pijn doen’

Tugba, de zus van Hümeyra tikt op de schoenendoos die voor haar staat en zegt tegen de interviewer; “Over deze schoenen wil ik wat vertellen”. Tijdens de rechtszaak verklaarde Bekir E., dat hij Hümeyra helemaal niet had gestalkt, hij had haar een paar schoenen gegeven en die wilde hij terug. Tugba zegt dat hij liegt en stelt, “Wil hij deze schoenen terug? Dan wil ik ze in de fik steken”. Niet veel later staat het paar schoenen in de fik, “Bekir was altijd met spullen bezig, met geld, met dure merken. Zo kan ik hem nog een béétje raken. Ik wil hem pijn doen”, zegt Tugba.

Rechtszaak

Afgelopen week is Bekir E., veroordeelt tot doodslag tot grote frustratie van de familie van het slachtoffer. In een eerder gedeeld filmpje door de NOS is te zien hoe de familie na de uitspraak van de rechter begon te schreeuwen, de zus van Hümeyra probeerde zelfs de rechtszaal binnen te dringen. Het leek de goede kant op te gaan toen de rechter sprak "dat hij een gevaar is voor de buitenwereld". Totdat haar neef opeens begon te schreeuwen, toen wist Tugba genoeg; de uitspraak was doodslag in plaats van moord. “Daarna weet ik niet meer wat ik heb gedaan” vertelt Tugba.

Moord

Na de uitspraak voelt het voor de familie van Hümeyra alsof het allemaal voor niks is geweest. Ondanks de excuses van Minister Grapperhaus en de politie wil de familie er niks van weten, “Wij krijgen Hümeyra niet terug, niemand hoeft sorry te zeggen, vorig jaar hadden we de politie nodig, maar nu niet meer. Hij móet moord krijgen, dat is het enige wat we nog willen”, zegt Tugba tegen het AD.

Verhuizen

De familie heeft besloten dat het tijd is om te verhuizen. Ze vertelt dat haar moeder nog elke dag bezig was in de kamer met de hoop dat ze nog thuis zou komen. Tugba vertelt: “Dan keek ze: oh nee, ze komt niet meer. Dan hoorde ze iemand naar boven komen. Toch Humeyra? Nee toch niet. Half negen ‘s avonds begon ze weer opnieuw met de kleren. We moesten een stap nemen.

Ster advertentie
Ster advertentie