FunX Rotterdam

Bekir E. zegt dat hij niet van plan was Hümeyra te vermoorden

foto: ANP
  1. Newschevron right
  2. Bekir E. zegt dat hij niet van plan was Hümeyra te vermoorden

De rechtszaak over de moord op Hümeyra is van start gegaan. Haar ex-vriend en stalker Bekir E. schoot het 16-jarige meisje eind vorig jaar dood. Hij moet vandaag verschijnen voor de rechter.

Geen moord

Bekir E. zegt in de rechtbank volledige verantwoordelijkheid te nemen voor de dood van Hümeyra en daar spijt van te hebben. Wel ontkent dat hij van tevoren plan was het 16-jarige meisje te ontvoeren of te vermoorden. Volgens hem was hij onder invloed van drank en drugs en wilde hij haar alleen maar in haar been schieten. Hij pleit daarom voor doodslag in plaats van moord.

Gemis

De familie van Hümeyra kwam vandaag ook aan het woord in de rechtbank. Zus Tugba liet weten haar zus vreselijk te missen.

Hümeyra's vader heeft nog steeds last van een schuldgevoel, omdat hij haar dood niet heeft kunnen voorkomen.

De moeder van Hümeyra spreekt over een leegte in haar leven nu haar dochter er niet meer is. Ze is heel trots op wie ze was, dat ze het zo goed deed op school en dat er zoveel mensen zijn die van haar hielden. Ze gunt niemand het verdriet waar zij doorheen moet gaan.

Kans op herhaling groot

Deskundigen schatten de kans op herhaling in als groot. Dit vanwege zijn stoornissen, drugsgebruik, gedrag in relaties en het feit dat hij geen dagbesteding heeft. De deskundigen maken zich ook zorgen over of hij zou meewerken aan een behandeling zoals tbs. Bekir zegt zelf niet tegen tbs zijn, alleen er geen vertrouwen in te hebben. In het verleden heeft hij wel behandelingen gehad. Hij weigerde hier vaker volledig aan mee te werken.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Strafblad

Tijdens de rechtszaak wordt er ook gekeken naar het strafblad van Bekir E. Hij heeft namelijk sinds 2003 meerdere criminele feiten gepleegd: poging tot doodslag, diefstal, mishandeling, bedreiging en vernieling. Morgen gaat de rechtszaak verder. Dan komt ook het Openbaar Ministerie aan het woord en wordt de straf van Bekir E. duidelijk.

Ster advertentie
Ster advertentie