Naar homepage
Up 2 Date

EK 2020 definitief verplaatst naar zomer 2021 door coronavirus

foto: ANP
  1. Newschevron right
  2. EK 2020 definitief verplaatst naar zomer 2021 door coronavirus

Het EK 2020 wordt definitief verplaatst naar volgend jaar. Die beslissing maakte de UEFA dinsdagmiddag bekend aan alle 55 aangesloten voetbalbonden. Het besluit hing al een tijdje in de lucht door alle problemen rondom het coronavirus.

Wachten op goedkeuring

Eerder vandaag maakte de Noorse voetbalbond de beslissing van de UEFA al bekend via Twitter. De verplaatsing was op dat moment nog niet definitief, omdat alle nationale voetbalbonden en Europese voetbalclubs het besluit van de UEFA nog moesten goedkeuren. Die goedkeuring is er nu, dat bevestigt de UEFA met een statement op hun website. Het toernooi wordt hoogstwaarschijnlijk van 11 juni tot en met 11 juli 2021 gespeeld.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

coronavirus
Veel nationale competities, maar ook de Champions League en Europa League liggen op dit moment stil vanwege het coronavirus. Door het EK te verplaatsen krijgen de clubs nu de kans om alle competities op een goede manier af te ronden.

ORANJE

Het nieuws komt voor Oranje als geluk bij een ongeluk. Het was namelijk onzeker of Memphis Depay, Donyell Malen en Steven Bergwijn het EK zouden halen door blessures. Het Nederlands elftal zit in een groep met Oostenrijk, Oekraïne en een nog onbekende play-offwinnaar.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie