Up 2 Date

Emotionele oproep van The Rock aan Trump: "Waar is onze leider?"

foto: Twitter: Dwayne Johnson
  1. Newschevron right
  2. Emotionele oproep van The Rock aan Trump: "Waar is onze leider?"

Donald Trump krijgt er flink van langs in een emotionele oproep die acteur Dwayne Johnson vandaag plaatste op Twitter. The Rock vraagt de Amerikaanse president meerdere keren in de video waar hij is op dit enorm belangrijke moment is, terwijl het land in vuur en vlam staat: "Waar ben je? Waar is onze leider? Waar is de leider op dit moment? Het land zit op zijn knieën, smeekt en pleit, is gekwetst, boos, gefrustreerd, in pijn en wil gewoon gehoord worden."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Black Lives Matter

The Rock vraagt waar de president is die zijn burgers de hand zou moeten toereiken en zou moeten helpen opstaan nu ze op de grond liggen met pijn. "Waar is de leider die zegt dat hij er alles aan gaat doen om voor de verandering te zorgen in dit land, omdat black lives matter?" En de uitspraak "black lives matter" is volgens Dwayne een hele bewuste keuze, want hij had ook "all lives matter" kunnen zeggen: "Natuurlijk doen alle levens ertoe, want wij geloven in inclusiviteit en in gelijke rechten voor alle mensen. Maar op dit explosieve moment, terwijl het land in pijn is, moeten we allemaal black lives matter zeggen. Waar ben je?"

Verantwoordelijkheid nemen

Dwayne Johnson geeft Donald Trump ook direct advies over hoe hij het zou moeten aanpakken: "Weet je hoe mensen in pijn zouden reageren als je zegt dat je om ze geeft? Als je zegt dat je naar ze luistert? Als je zegt dat het ons land is, dat zij jouw mensen zijn en dat je volledige verantwoordelijkheid neemt voor iets dat al honderden jaren in leven blijft als een systematische ziekte?" Volgens hem is dat wat leiders doen: "Dan ga je er alles aan doen op het op te lossen. Dan vraag je hun vertrouwen, tijd, steun en hun liefde. En dan ga je samen voor die gelijkheid zorgen. Het zal je verbazen hoe mensen dan zullen reageren."

Bedankt

Nadat de acteur zijn president heeft aangesproken, richt hij zich ook op de wereldbevolking. Hij bedankt iedereen in de wereld die zich op dit moment hard maakt voor gelijkheid en zich uitspreekt tegen racisme.

Ster advertentie
Ster advertentie