Naar homepage
Up 2 Date

Curaçao in totale lockdown vanwege coronavirus

foto: ANP
  1. Newschevron right
  2. Curaçao in totale lockdown vanwege coronavirus

Curaçao gaat over tot de zwaarste maatregel die een land kan nemen in de coronacrisis: een totale lockdown. Zaterdag werd het besluit genomen om geen mensen meer toe te laten op het eiland en een avondklok in te stellen. Een dag later is dit omgezet in een permanente lockdown van het eiland. Die beslissing leidt tot heftige gevolgen.

Door de maatregelen mogen bewoners namelijk alleen nog naar buiten in noodgevallen of om boodschappen te doen. Alle bedrijven moeten dicht blijven, met uitzondering van supermarkten, bouwmarkten, toko's, apotheken en pompstations. Dit meldt het Antilliaans Dagblad.

Het eiland neemt de maatregelen bloedserieus en zet hoge straffen op overtredingen. Mensen die namelijk alsnog de straat op gaan zonder goede reden, riskeren een hoge geldboete.

Besmettingen voorkomen

Volgens de Antilliaanse krant is de overheid tot het besluit gekomen nadat er een eerste lokale besmetting is vastgesteld op het eiland. De regering wil op deze manier de verspreiding van het longvirus tegengaan. Volgens minister-president Eugene Rhuggenaath zijn er echter wel uitzonderingen op de lockdown. Mensen met vitale beroepen, zoals politieagenten, artsen, verpleegkundigen, beveiligers en journalisten kunnen hun vak blijven uitoefenen.

Eerder sprak FunX met met de Curaçaose Alysha over de situatie op het eiland.

Ster advertentie
Ster advertentie