Up 2 Date

In de toekomst komen er zelfreparerende telefoonschermen

  1. Newschevron right
  2. In de toekomst komen er zelfreparerende telefoonschermen

Wie heeft het niet meegemaakt? Je laat je telefoon per ongeluk op de grond vallen en hij komt op de verkeerde kant terecht. Je pakt hem op en draait je telefoon langzaam om in de hoop dat hij onbeschadigd is. Maar helaas, er zit toch een barst in het scherm.

Misschien is dit binnenkort allemaal verleden tijd. Motorola heeft namelijk een patent ingediend voor een nieuwe technologie waarbij schermen zichzelf kunnen repareren. Dat meldt techsite The Verge.

Materiaal

Het scherm wordt voorzien van een zogenaamde shape memory polymer. Dit materiaal zou zich kunnen herinneren wat de originele vorm van het scherm is en kan een barst in het scherm kan repareren door middel van verhitting.


Foto: Motorola

App

Een telefoon met zo'n scherm moet dan worden voorzien van een app waarbij de eigenaar kan aangeven als er een beschadiging op het scherm zit en waar het precies zit. Dit gedeelte van het scherm wordt dan opgewarmd, waardoor de kras zal verdwijnen.

Dit klinkt allemaal fantastisch, maar helaas zal deze reparatietechniek waarschijnlijk alleen van toepassing zijn op kleine beschadigingen.

Foto: Pexels

Ster advertentie
Ster advertentie