STER Advertentie
STER Advertentie

Brits gezin treedt 'per ongeluk' toe tot Islamitische Staat tijdens vakantie

Brits gezin treedt per ongeluk toe tot Islamitische Staat tijdens vakantie
AFP

Zondag 17 februari 2019 - 12:59 uur

|

Door:

Burç

Als je dacht dat je alle vreemde verhalen al had gehoord, dan moet je deze even checken van een Brits gezin dat zich per ongeluk zou hebben aangesloten bij Islamitische Staat.

Moeder smeekt de Britten

Een moeder en haar twee kinderen uit Didsbury, Manchester smeken de Britse autoriteiten op Channel 4 om ze het land weer in te laten. De moeder, Safiya Zaynab, zegt dat ze hun oude leven missen: "We missen onze vrijheid, onze onafhankelijkheid en ons leven zonder angst." Ze wil niets liever dan haar kinderen Shabina Aslam (29) en Alireza Sabar (17) een normaal leven geven, maar het meest opvallende aan het verhaal waar de Daily Telegraph dieper in dook, is dat het gezin zich niet bewust maar per ongeluk bij IS zou hebben aangesloten.

Op vakantie naar IS

Maar hoe join je per ongeluk een terroristische groepering? Nou dat zit volgens haar zo: Het gezin verliet het Verenigd Koninkrijk in 2014 voor een familievakantie met een kennis, maar volgens Zaynab eindigden ze op de één of andere manier in Syrië. Echt duidelijk is ze niet, maar echt spijtig klinkt de moeder ook niet: "Ik heb nergens spijt van, want het was een vakantie die hierin veranderde. Ik begrijp niet hoe, dat is mij nooit uitgelegd." De vrouw werd geïnterviewd door een freelance journalist en vertelde dat ze al een tijdje probeert weg te komen, maar nergens hulp krijgt.

Man wist van niets

Zaynab scheidde in 2014 van haar man Sabar Aslam in Engeland en ging daarna op vakantie. De vader van de kinderen leeft nog steeds in het Engelse Didsbury. Hij dacht al die tijd dat ze in Saudi-Arabië leefden. In een interview met Channel 4 zegt de man dat de politie hem al vaker heeft geïnterviewd over zijn ex-vrouw en kinderen, maar nooit heeft verteld dat ze in Syrië leefden: "Ik dacht dat ze in Saudi-Arabië waren, aangezien Safiya het daar altijd over had."

IS? Nee joh!

"Ze verliet mij vier jaar geleden, omdat ze ongelukkig was", vertelt Sabar. Je per ongeluk aansluiten bij terroristen klinkt vreemd, maar de vader gelooft het verhaal wel: "Het zijn geen moedige mensen, dus ik kan mij niet voorstellen dat ze zich zouden aansluiten bij zoiets als IS," vertelde hij bij Channel 4.

Geloof jij dit verhaal?

Populair op FunX.nl

  • 'Lionel Messi stopt bij FC Barcelona'

  • Jason Derulo dropt nieuwe versie van 'Coño'

  • Défano Holwijn legt in BLM-class uit waarom het woord 'halfbloedje' niet meer kan

  • Dit bedrijf fixt een bijbaan voor je en betaalt je volledige studie

  • Er komt een vervolg op de omstreden erotische Netflix-hit '365 Days'

  • Boef en Numidia de DiXte met TikTok-tune 'Tout Est Bon'