Up 2 Date

Heftige overstromingen in Oost-Afrikaanse landen

foto: Shutterstock
  1. Newschevron right
  2. Heftige overstromingen in Oost-Afrikaanse landen

Als gevolg van hevige regenbuien zijn er veel overstromingen en modderstromen ontstaan in een aantal Oost-Afrikaanse landen. In de afgelopen dagen zijn er al ongeveer 260 doden gevallen.

Huizen ontvluchten

Honderdduizenden inwoners van Kenia, Oeganda, Somalië en Rwanda zijn noodgedwongen hun huizen ontvlucht, in de hoop onderdak te kunnen vinden op veiligere plekken. Volgens de Verenigde Naties is Oeganda één van de zwaarst getroffen landen. De Nyamwamba rivier is buiten haar oevers getreden, wat ertoe heeft ertoe geleid dat de gehele infrastructuur op instorten staat.

In Somalië is zelfs een volledig dorp weggespoeld, met alle gevolgen van dien.

EXTRA KOPZORGEN OM CORONAVIRUS

De Oegandese overheid en het Keniaanse ministerie van Volksgezondheid maken zich grote zorgen over de situaties in de verschillende opvangcentra voor gevluchte inwoners. Zij worden namelijk in grote groepen ondergebracht in scholen. Mensen zitten daar dicht op elkaar en kunnen dus niet de gepaste afstand houden, wat tot gevaarlijke besmettingssituaties kan leiden. Tot op heden zijn er 102 corona gevallen bekend in Oost-Afrika.

Men verwacht dat de overstromingen nog ongeveer een maand zullen aanhouden, omdat het regenseizoen in Oost-Afrika tot begin juni duurt.

Ster advertentie
Ster advertentie