Up 2 Date

Zware overstromingen Oost-Afrika: honderdduizenden mensen op de vlucht

foto: YouTube: Al Jazeera English
  1. Newschevron right
  2. Zware overstromingen Oost-Afrika: honderdduizenden mensen op de vlucht

In Oost-Afrika zijn waarschijnlijk meer dan een miljoen mensen getroffen door zware overstromingen. In Zuid-Sudan is sprake van de zwaarste overstroming in veertig jaar en ook in Somalië, Kenia en Ethiopië zijn honderdduizenden mensen op de vlucht. Het aantal doden is onbekend. Grote gebieden staan onder water en in sommige regio's is de noodtoestand afgekondigd.

Ziektes

Naast dat veel mensen dakloos zijn geworden, zorgt de hevige regenval ook voor overstroomde ziekenhuizen en een gebrek aan schoon drinkwater. Dat brengt risico's op ziektes met zich mee, zoals malaria, diarree, luchtwegeninfecties en zelfs cholera. Vluchtelingenorganisatie UNHCR, Artsen Zonder Grenzen en andere hulporganisaties proberen de bevolking te voorzien van onderdak, medische hulp en sanitaire voorzieningen, maar door de ondergelopen wegen is dat erg lastig.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Nog meer regen

Er is niet één verklaring te noemen voor de hevige regenval. Wel verwachten meteorologen dat er komende weken nog meer zware regen zal vallen en dat de situatie dus eerder zal verergeren dan verbeteren.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie