Up 2 Date

Minstens 40 doden en 120 gewonden door zware orkaan in Japan

foto: AFP
  1. Newschevron right
  2. Minstens 40 doden en 120 gewonden door zware orkaan in Japan

In Japan heeft dit weekend de zwaarste orkaan in zestig jaar toegeslagen: orkaan Hagibis. Daardoor zijn er minstens 40 mensen omgekomen, 19 vermist en zeker 120 gewond geraakt. Hulpverleners vrezen dat deze aantallen hoger liggen. Tienduizenden huishoudens zitten nog zonder stroom.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Overstromingen en evacuaties

De orkaan (of tyfoon) kwam zaterdagochtend aan land en zorgde sindsdien voor enorm veel regen, harde wind en overstromingen in het midden en noorden van Japan. Het openbare leven lag dit weekend in Tokio plat, verschillende rivieren zijn overstroomd en wegen en bruggen zijn beschadigd. Meer dan 7 miljoen mensen werden geadviseerd om hun huis te verlaten. Dat advies werd later dit weekend weer ingetrokken.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Hulpverleners

De orkaan is inmiddels in kracht afgenomen tot een tropische storm, die richting de oostkust van Japan is getrokken. In Tokio, waar de storm voorbij is, beginnen er weer langzaam treinen te rijden en vliegtuigen op te stijgen. Er zijn nog steeds mensen gestrand, daarom gaan er ook vandaag weer honderdduizenden hulpverleners op pad met helikopters en boten.

Ster advertentie
Ster advertentie