Up 2 Date

Twaalf gevaccineerde ouderen in verpleeghuis positief getest op coronavirus

foto: ANP
  1. Newschevron right
  2. Twaalf gevaccineerde ouderen in verpleeghuis positief getest op coronavirus

In het verpleeghuis Sensire De Weikant in het Gelderse Wehl zijn 12 van de 29 bewoners positief getest op het coronavirus, ondanks dat alle bewoners al gevaccineerd zijn. De corona-uitbraak in het verpleeghuis is opvallend aangezien iedereen, behalve een of twee bewoners, al een tweede prik heeft gehad.

Milde klachten

Een woordvoerder van zorgorganisatie Sensire, specialist ouderengeneeskunde Marco Repko, maakte bekend dat alle bewoners die hun tweede prik kregen, deze ruim twee weken geleden al ontvingen. Desondanks wist het virus snel om zich heen te grijpen. "Deze uitbraak laat zien dat je het coronavirus nog steeds kunt overdragen, ook al ben je gevaccineerd. Het goede nieuws is wel dat onze bewoners over het algemeen genomen alleen milde klachten vertonen. Het beeld is wat dat betreft heel anders dan voor de vaccinatie", aldus Repko.

Maatregelen nog steeds nodig

Volgens hem komen besmettingen onder gevaccineerde bewoners van verpleeghuizen vaker voor, maar is hij een uitbraak van deze omvang nog niet eerder tegengekomen. "Niet alle verpleeghuizen brengen dit soort informatie naar buiten. Wij hebben besloten dat wel te doen, juist om te laten zien dat het nodig blijft je aan de maatregelen te houden." Repko benadrukt daarnaast dat het virus ondanks de vaccinatie nog steeds tot een besmetting kan leiden. Sensire neemt daarom extra maatregelen om verdere verspreiding van het virus te voorkomen.

Bezoek nog steeds mogelijk

Momenteel wordt er onderzoek gedaan naar de verspreiding van het virus. Ook onderzoekt de GGD welke variant van het coronavirus in het verpleeghuis is aangetroffen. Ondertussen is het voor de bewoners nog steeds mogelijk om bezoekers te ontvangen, maar dan wel onder strengere voorwaarden.

Ster advertentie
Ster advertentie