STER Advertentie
STER Advertentie

Jussie Smollett nu officieel verdacht mishandeling in scène te hebben gezet

Jussie Smollett nu officieel verdacht mishandeling in scène te hebben gezet
YouTube: ABC News

Donderdag 21 februari 2019 - 07:58 uur

Acteur Jussie Smollett wordt officieel verdacht van het indienen van een valse aangifte. De Empire-acteur zou zijn eigen mishandeling in scène hebben gezet. De politie in Chicago vermoedt dat hij twee mannen heeft betaald om hem aan te vallen.

Aanval

Jussie Smollett deed eind januari een melding van mishandeling. Hij zou maandag 28 januari zijn uitgescholden en aangevallen, nadat hij ergens een broodje had gehaald. Er werd onder andere een touw om zijn nek gedaan en bleekmiddel over hem heen gegoten. Nadat de daders klaar waren, zouden ze  "dit is MAGA-land" hebben geroepen. Daarmee werd Trumps beruchte campagneleus 'Make America Great Again' bedoeld.

Lees ook: Empire-acteur Jussie Smollett krijgt beveiliging na mishandeling door Trump-aanhangers

Bewijs

De verklaring van de 36-jarige acteur, die door de aanval een gebroken rib opliep, werd door de Chicago Politie al snel in twijfel getrokken. De twee Nigeriaanse broers die hoofdverdachten waren in het onderzoek, werden vorige week vrijdag vrijgelaten. Volgens de politie hadden de mannen tijdens hun verhoor bewijs gegeven waardoor het onderzoek een nieuwe kant op ging. De broers zijn nu niet langer verdacht.

De politie gaat het bewijs nu aan een jury voorleggen. Daarna zal bepaald worden of Jussie aangeklaagd wordt.

Om dit Twitterbericht te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ontkennen

Jussie Smollett heeft vanaf het begin via zijn advocaten ontkend dat hij de aanval in scène heeft gezet. Hij vindt het vreselijk dat er aan zijn verklaring wordt getwijfeld. De producent van de serie Empire liet eerder in een verklaring weten achter Smollett te staan en hem niet uit de serie te schrijven.

Om dit Twitterbericht te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Meld je aan voor het FunX TopiX panel en geef via je telefoon je mening over allerlei actuele onderwerpen. Jouw stem is belangrijk en die wil FunX laten horen aan de rest van Nederland!

{"c1":"2","c2":"17827132","ns_site":"po-totaal","potag1":"npofunx","potag2":"site","potag3":"npo","potag4":"npo","potag5":"zenderportal","potag6":"audio","potag7":"npofunx","potag8":"site","potag9":"site","name":"npofunx.news.up-2-date.41029-jussie-smollett-nu-officieel-verdacht-mishandeling-in-scene-te-hebben-gezet"}