STER Advertentie
STER Advertentie

'Bekir E. schoot Hümeyra dood omdat ze pas 16 jaar was'

Bekir E. schoot Hümeyra dood omdat ze pas 16 jaar was
ANP

Dinsdag 2 april 2019 - 14:00 uur

|

Door:

Burç

De 16-jarige Hümeyra werd in december vorig jaar doodgeschoten door Bekir E. bij haar school in Rotterdam. Dat zou de hoofdverdachte gedaan hebben, omdat ze jonger was dan hij dacht. "Hij was in verlegenheid gebracht, hij zou voor pedofiel zijn uitgemaakt", zei advocaat Mark Oosterveen van medeverdachte Mohammed Al-M tijdens de pro-formazitting. Bekir dacht blijkbaar dat Hümeyra ouder was dan 18 jaar en was zo boos toen hij ontdekte dat ze minderjarig was, dat hij haar wilde doden. De familie van Hümeyra zegt dat dat een leugen is: "Hij heeft zelf juist gelogen over zijn leeftijd."

Verbijsterd

De advocaat zegt dat Bekir E. toevallig langs de school van Hümeyra reed, omdat Al-M. vlak achter de school van Hümeyra zou wonen. Onderweg zou Bekir E. aan de handrem getrokken hebben, uit de auto zijn gerend en op haar hebben geschoten. "Mijn cliënt was net zo verbijsterd als iedereen", zei Mark Oosterveen tijdens de zitting over Al-M.

Lees ook: Bekir E. bekent moord op Humeyra en heeft spijt

"Te bizar voor woorden"

Tot nu toe werd er gedacht dat Bekir E. en Mohammed Al-M. van plan waren om Hümeyra te ontvoeren, maar volgens de advocaat is dat flauwekul: "Nonsens. Een plan om iemand te ontvoeren op klaarlichte dag, zonder enige vermomming, nadat ze net hebben geblowd en geluncht, is te bizar voor woorden. Dat verzin je niet, maar iemand heeft dit blijkbaar wel verzonnen."

Wachten op onderzoek

Het proces tegen de 31-jarige Bekir E. wordt na de zomer pas inhoudelijk behandeld, omdat hij nog niet terecht kan in het Pieter Baan Centrum voor onderzoek. Bekir heeft in januari de moord bekend en zei in een verklaring spijt te hebben van zijn daden: "Het is verschrikkelijk. Ik had het recht niet Humeyra en haar familie dit aan te doen."

Wil jij dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste nieuws? Abonneer je op de FunX Daily Podcast en mis niks!

Populair op FunX.nl

  • Vader en zes kinderen leefden jaren afgezonderd in kelder

  • Twitteraar blokkeert agent van Turkse afkomst om zijn achternaam

  • Schokkend: heroïne deed dit in zeven maanden met haar zoon

  • Kijkers verbijsterd door spannende Netflix-thriller 'Fractured'

  • Thuisloze Cassandra (20) in tranen na krijgen sleutel van eigen huis

  • Kanye West bekeert zich tot het christendom