Up 2 Date

Advocaat Inez Weski brengt boek uit over haar tijd in detentie

foto: ANP
  1. Newschevron right
  2. Advocaat Inez Weski brengt boek uit over haar tijd in detentie

Inez Weski gaat als voormalig advocaat van Ridouan Taghi door een turbulente tijd heen. Zo werd ze voor anderhalve maand vastgezet omdat ze door het Openbaar Ministerie gezien werd als het doorgeefluik van Taghi. De ervaringen tijdens haar detentie heeft ze opgetekend in het boek Het geluid van de stilte dat vrijdag uitkomt.

Boek

In het boek zal Inez Weski volgens haar uitgever LUX naar voren brengen hoe de geheimhoudingsplicht van een advocaat werkt. Ook zal zij vertellen over de “traumatische en absurde gebeurtenissen tijdens en na haar detentie”. Op 1 juni werd Weski vrijgelaten doordat het OM geen gronden meer zag om haar nog vast te houden. Kort daarna stopte Weski als advocaat van Taghi.

Verdenkingen

Dit jaar maakte het OM bekend dat ze Inez Weski willen vervolgen voor haar vermeende rol in Taghi’s communicatie naar de buitenwereld. Volgens justitie zou Weski meermaals een boodschap van Taghi hebben doorgegeven aan zijn familieleden. Het is niet bekend wat voor berichten de 69-jarige advocaat volgens het OM zou hebben doorgegeven aan de buitenwereld.

Ster advertentie
Ster advertentie