Up 2 Date

Inez Weski legt verdediging Ridouan Taghi neer en blijft twee weken langer vastzitten

foto: ANP
  1. Newschevron right
  2. Inez Weski legt verdediging Ridouan Taghi neer en blijft twee weken langer vastzitten

De aangehouden advocaat Inez Weski heeft besloten de verdediging van Ridouan Taghi neer te leggen. Dat hebben haar advocaten Rob Baumgardt en Fébe Schoolderman bekendgemaakt middels een persbericht.

In volledige beperkingen

Baumgardt en Schoolderman willen geen toelichting geven op het besluit van Weski. De 68-jarige raadsvrouw heeft zelf nog geen mogelijkheid gehad om te reageren op haar arrestatie, omdat ze nog in volledige beperkingen zit. Ze mag momenteel alleen contact hebben met haar advocaten.

Twee weken langer vastzitten

De rechter-commissaris bepaalde vandaag dat Weski twee weken langer vast blijft zitten, omdat er voldoende verdenkingen zijn die haar aanhouding rechtvaardigen. Na twee weken wordt er gekeken of de Rotterdamse advocaat langer in hechtenis moet blijven.

Doorgeefluik

Weski werd afgelopen vrijdag gearresteerd. Ze wordt ervan verdacht misbruik van haar positie te hebben gemaakt en als een doorgeefluik van haar cliënt te hebben gefunctioneerd, zo meldt Het Parool. In 2021 lukte het de politie om Sky ECC, een aanbieder van versleutelde communicatie die gebruikt werd door criminelen, te hacken.

De politie ontsleutelde duizenden berichten, waaruit onder andere bleek dat een zoon van Ridouan Taghi communiceerde met maffiabaas Raffaele Imperiale. De zoon liet weten dat er nog steeds manieren zijn om met 'hem' te communiceren en dat hij op het punt stond 'hem' bij te praten. Volgens de politie wordt daarmee Ridouan Taghi bedoeld. De zoon berichtte vervolgens aan een zus van Ridouan Taghi: "Als ze het vrijdag meeneemt, zou dat super zijn." En: "Als ze het uitprint, is alles opgelost." Met "ze" wordt volgens de politie Weski bedoeld.

Ster advertentie
Ster advertentie