Up 2 Date

Taghi doet aangifte tegen Staat vanwege plan om hem uit te schakelen

foto: ANP
  1. Newschevron right
  2. Taghi doet aangifte tegen Staat vanwege plan om hem uit te schakelen

Ridouan Taghi heeft aangifte gedaan tegen het Openbaar Ministerie (OM) vanwege het vermeende plan om hem uit te schakelen. Dat laat zijn advocaat Inez Weski vandaag weten in de rechtbank van Amsterdam.

Vermeend plan

Eerder deze maand deelde de advocaat van commando Sil A., die wordt verdacht van drugs- en wapenhandel, het vermeende plan van de overheid om Taghi in 2019 uit te schakelen. Volgens de advocaat, genaamd Michael Ruperti, wilde de overheid Taghi via diplomatieke wegen arresteren. Als dat niet zou lukken, wilden ze proberen om hem te ontvoeren naar Nederland. Als dat ook niet zou lukken, zou de zware crimineel ter plekke uitgeschakeld kunnen worden.

Aangifte

Het verhaal van Ruperti was voor Taghi genoeg reden om bij de hoofdofficier van justitie aangifte te doen van uitlokking van moord of poging tot ontvoering in opdracht van het OM. Weski noemt het aannemelijk dat er vanuit de Staat plannen waren om haar cliënt te vermoorden. "Moest Taghi dood eindigen in het zand van het hete Dubai?", vroeg ze zich hardop af in de rechtszaal.

Ster advertentie
Ster advertentie