Up 2 Date

Verdachte in zaak Peter R. de Vries noemt Taghi als opdrachtgever

foto: ANP
  1. Newschevron right
  2. Verdachte in zaak Peter R. de Vries noemt Taghi als opdrachtgever

Een van de verdachten die de moord op Peter R. de Vries zou hebben gefilmd, heeft Ridouan Taghi genoemd als opdrachtgever. Dat meldt het NRC op basis van bronnen met kennis van het dossier.

Afgeluisterd

In totaal worden er volgens de NRC drie mannen verdacht van het filmen van de aanslag. Een van die verdachten zou de naam van Taghi hebben laten vallen in een afgeluisterd gesprek. Vorig jaar werd deze verdachte al gehoord door de politie, maar niet gearresteerd. Dat was een maand na de aanslag. Begin dit jaar zou hij opnieuw zijn gehoord, waarna er afluisterapparatuur is geplaatst in een auto. In een van de afgeluisterde gesprekken wordt gezegd dat de moord bij drie groepen is uitgezet en dat Taghi de opdrachtgever is.

Neergeschoten

Op 6 juli 2021 werd De Vries in Amsterdam neergeschoten na een uitzending van RTL Boulevard. Al snel verschenen er beelden van een zwaargewonde De Vries. Op 15 juli overleed hij aan zijn verwondingen.

Vermoeden

Binnen justitie heerst al langer het vermoeden dat Taghi verantwoordelijk is voor de moord op Peter R. de Vries. De moord zou alles te maken hebben met de rol van de misdaadverslaggever als advocaat van kroongetuige Nabil B., die in het Marengo-proces al meerdere verklaringen heeft afgegeven over Taghi. Eerder werden de broer van de kroongetuige en zijn toenmalige advocaat, Derk Wiersum, al vermoord.

Ster advertentie
Ster advertentie