Up 2 Date

Jongen (17) aangevallen door cheeta in Safaripark Beekse Bergen

foto: ANP
  1. Newschevron right
  2. Jongen (17) aangevallen door cheeta in Safaripark Beekse Bergen

In Safaripark Beekse Bergen is gisteren een Duitse jongen van 17 gegrepen en gebeten door een cheeta. Hij was op schoolreisje en was samen met twee klasgenoten van het wandelpad afgelopen. De jongen liep verwondingen aan zijn armen en hoofd op en moest naar het ziekenhuis, maar is inmiddels weer thuis.

Van het wandelpad af

De leerlingen van de Duitse school deden gisteren een wandelsafari door het dierenpark in Noord-Brabant. Je loop dan langs dieren die achter een hek zitten. De jongen besloot samen met twee anderen van dat wandelpad af te wijken en kwam toen via een dienstingang op het terrein van de autosafari terecht. Daar lopen de dieren los en is het de bedoeling dat je in de auto of bus blijft zitten.

Toen de drie scholieren vervolgens tegenover de cheeta's - oftewel jachtluipaarden - kwamen te staan, renden ze geschrokken weg. Een van de cheeta's achtervolgde de groep en greep de 17-jarige jongen, die daarna op de grond viel en werd gebeten. Een verzorger wist gelukkig snel in te grijpen. De andere twee raakten daardoor niet gewond.

Borden genegeerd

Volgens het safaripark was duidelijk aangegeven dat de leerlingen niet in dat gebied mochten komen. Zo moesten ze honderden meters over een onverhard pad voor medewerkers lopen en kwamen ze waarschuwingsborden in meerdere talen tegen. "Ze zijn een zes meter breed wildrooster overgestoken, waar alleen auto's over mogen en waar stroom op staat", aldus een woordvoerder tegen Omroep Brabant. "Ze hebben ook meerdere borden genegeerd en liepen alleen door ons park, zonder begeleiding. Het was duidelijk dat ze daar niet mochten komen."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Nazorg en onderzoek

De jongen werd met bijtwonden naar het ziekenhuis gebracht, maar hoefde daar niet lang te blijven. Aan hem, de getuigen en de dierenverzorgster wordt nazorg verleend, aldus het dierenpark. Ook wordt gekeken of de waarschuwingen op de safari nog duidelijker kunnen. "We gaan intern onderzoeken of we nog meer maatregelen moeten nemen om dit in de toekomst te voorkomen, waarbij ons uitgangspunt blijft dat mensen zich wel aan de regels dienen te houden."

Eerder incindent

In 2018 vond er ook al een cheeta-incident plaats in Safaripark Beekse Bergen. Een Frans gezin stapte toen meermaals middenin het verblijf uit de auto om foto's te maken met de dieren. Daar waren de cheeta's niet van gediend: ze slopen op de mensen af, die nog maar net op tijd terug de auto in konden springen.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie