OMG

Mona Lisa aangevallen met taart door als oude vrouw verklede man

foto: Twitter @lukeXC2002foto: Twitter @lukeXC2002
  1. Newschevron right
  2. Mona Lisa aangevallen met taart door als oude vrouw verklede man

Het wereldberoemde schilderij Mona Lisa van Leonardo Da Vinci is gisteren aangevallen. Een bezoeker van het Louvre in Parijs, die verkleed was als oude vrouw in een rolstoel, bekogelde het kunstwerk met taart. Door de beschermende glazen vitrine bleef het echter ongedeerd.

Taart

De verklede man zou geprobeerd hebben om de vitrine kapot te maken, maar dat lukte niet. Daarna gooide hij taart richting het schilderij en smeerde de slagroom uit over het glas. Vlak voordat hij door de bewakers van het museum werd opgepakt, gooide hij nog wat rozen in het rond.

Terwijl de taartgooier werd afgevoerd, zou hij iets geroepen hebben over het beschermen van de aarde. Wat zijn doel was en waarom hij het schilderij wilde aanvallen, is niet duidelijk.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Eerdere aanvallen

De Mona Lisa werd al vaker aangevallen. In 2009 gooide iemand nog een kop thee richting het kunstwerk, waardoor de vitrine kapotging. In 1974 bekladde iemand het met rode verfspray. Dat zorgde gelukkig allemaal niet voor beschadigingen, maar in 1956 gebeurde dat wel. Toen kreeg de Mona Lisa zuur en later ook een steen over zich heen.

Ster advertentie
Ster advertentie