OMG

Schilderij van $1 miljoen beschadigd nadat bewaker er gezichtjes op tekent

foto: David Bokuchava / Shutterstock.com / Ter illustratie
  1. Newschevron right
  2. Schilderij van $1 miljoen beschadigd nadat bewaker er gezichtjes op tekent

Een schilderij dat naar schatting ongeveer een miljoen dollar waard is, is beschadigd terwijl het in een Russische museum hing. Hoe? De bewaker die dienst had bij de tentoonstelling verveelde zich zo erg, dat hij besloot om er met balpen gezichtjes op te tekenen...

Kleine toevoeging

Het gaat om het schilderij Three Figures van kunstenares Anna Leporskaya. Daarop zijn, zoals de titel al doet vermoeden, drie figuren te zien. Die hebben geen gezicht, maar dat vond de bewaker blijkbaar toch wat kaal. Zijn toevoeging aan het schilderij werd opgemerkt door twee bezoekers van de tentoonstelling, zo meldt een lokale kunstkrant.

foto: The Art Newspaper Russia

Het schilderij 'Three Figures' na bewerking van de bewaker

Verveeld

Het was de eerste werkdag van de bewaker, die was ingehuurd door een privé beveiligingsbedrijf. De 60-jarige man zou het werk naar eigen zeggen maar saai hebben gevonden en besloot daarom zijn creativiteit los te laten in de kunsthal. Dat heeft hem zijn baantje gekost, want daarna is hij ontslagen.

Herstelkosten

Het schilderij wordt nu gerestaureerd en volgens de kunstexpert die ermee aan de slag is gegaan, is de balpen-schade wel te herstellen. Helaas komt het securitybedrijf waar de man voor in dienst was er niet zo makkelijk vanaf. De politie is een onderzoek gestart wegens vandalisme en het bedrijf moet opdraaien voor de restauratiekosten, die neerkomen op zo'n 3350 dollar.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie