Up 2 Date

Advocaat van Ridouan Taghi gearresteerd

foto: ANP
  1. Newschevron right
  2. Advocaat van Ridouan Taghi gearresteerd

Inez Weski, de advocaat van Ridouan Taghi, is vandaag gearresteerd. Ze wordt ervan verdacht misbruik van haar positie te hebben gemaakt en als een doorgeefluik van haar cliënt te hebben gefunctioneerd. Dat meldt Het Parool.

Ontsleutelde berichten

De politie vond in ontsleutelde berichten aanwijzingen dat Weski als communicatielijn van Taghi naar de buitenwereld diende. Onder deze berichten vond de politie communicatie tussen een zoon van Taghi en maffiabaas Raffaele Imperiale. De zoon liet weten dat er nog steeds manieren zijn om met 'hem' te communiceren en dat hij op het punt stond 'hem' bij te praten. Volgens de politie wordt daarmee Ridouan Taghi bedoeld.

De zoon berichtte vervolgens aan een zus van Ridouan Taghi: "Als ze het vrijdag meeneemt, zou dat super zijn." En: "Als ze het uitprint, is alles opgelost." Met "ze" wordt volgens de politie Weski bedoeld.

Gehackt

De berichten zijn afkomstig van encryptietelefoonaanbieder SKY ECC, dat in 2021 door de politie werd gehackt. Hierdoor kreeg justitie miljoenen berichten in handen. Onder deze berichten kwamen ook al berichten naar voren in het onderzoek naar Youssef Taghi. Hij is een neef en advocaat van Ridouan Taghi en werd begin dit jaar schuldig bevonden aan het doorspelen van informatie naar de criminele organisatie van Taghi.

Ster advertentie
Ster advertentie