Up 2 Date

Advocaat Inez Weski blijft nog minstens 30 dagen in voorarrest

foto: ANP
  1. Newschevron right
  2. Advocaat Inez Weski blijft nog minstens 30 dagen in voorarrest

Advocaat Inez Weski blijft voorlopig nog een maand vastzitten op verdenking van het delen van geheime informatie met Ridouan Taghi. Ze mag alleen contact hebben met haar advocaten.

Arrestatie

Bijna twee weken geleden werd Inez Weski gearresteerd op verdenking van deelname aan een criminele organisatie die betrokken is bij internationale drugshandel en witwassen. Het Openbaar Ministerie vermoedt dat Weski als advocaat van Ridouan Taghi, informatie met hem heeft uitgewisseld. Hierdoor zou ze haar rol als advocaat hebben misbruikt.

Informatie doorspelen

Het Parool berichtte afgelopen weekend dat Weski onder druk zou zijn gezet door familieleden van Ridouan Taghi om berichten door te spelen tussen de buitenwereld en de zwaar beveiligde gevangenis in Vught, waar Taghi vastzit. Volgens RTL Nieuws wordt er door de politie onderzocht of Weski betrokken was bij het doorsturen van berichten tussen Taghi en Raffaele Imperiale.

Taghi

De advocaten van Inez Weski hebben aangekondigd dat ze niet langer Ridouan Taghi zal verdedigen in het Marengoproces. In het proces is levenslang geëist tegen onder anderen Taghi. Volgens het OM was hij als opdrachtgever verantwoordelijk voor meerdere moorden en pogingen tot moord. Wie de verdediging van Taghi over zal nemen is nog niet duidelijk.

Ster advertentie
Ster advertentie