STER Advertentie
STER Advertentie

Grote OV-staking in Amsterdam, Rotterdam en Den Haag op 28 mei

Grote OV-staking in Amsterdam, Rotterdam en Den Haag op 28 mei
ANP

Woensdag 8 mei 2019 - 15:59 uur

|

Door:

Milou

Reis je regelmatig met het openbaar vervoer? Let dan even op. Op dinsdag 28 mei vindt er namelijk een grote staking plaats bij zowel de NS als het stadsvervoer in Amsterdam, Rotterdam en Den Haag. Werknemers geven aan het werk die dag voor 24 uur neer te leggen. Je kan dus beter even ander vervoer regelen voor die dag, want de kans is groot dat je tram, metro of trein niet rijdt. 

Om dit Twitterbericht te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

zeer ingrijpend

Een woordvoerder van de NS laat aan RTV Rijnmond weten dat de aangekondigde staking zeer ingrijpend zou zijn voor de reizigers. "Zij worden hiermee de dupe van een conflict waar de NS geen partij in is." Of het streekvervoer ook plat komt te liggen, is nog niet bekend. Die bonden laten uiterlijk 15 mei weten of ze meedoen aan de staking.

pensioenleeftijd

De reden van de staking is de verhoogde pensioenleeftijd. Deze loopt volgens de huidige regels in 2024 namelijk op tot 67 jaar en drie maanden. De Federatie Nederlandse Vakbeweging vindt dat deze op 66 moet blijven en dat mensen met zwaar werk eerder moeten kunnen stoppen met werken.

Omdat het kabinet nog niet is ingegaan op de eisen rondom de AOW en pensioenleeftijd, komt er nu dus opnieuw een actie. Deze is deels een herkansing van de landelijke actiedag op 18 maart. Die werd toen afgebroken in verband met het schietincident in Utrecht. 

Populair op FunX.nl

  • Broertje van Ronnie Flex releast track 'No Hook'

  • TLC's Chilli (48) showt keiharde moves op nieuwe track van haar zoon

  • Kim K. deelt schattige foto van Psalm met grote zus North en broer Saint

  • #PrayforAmazonia gaat viral: "Amazonewoud staat al 3 weken in de fik!"

  • O.a. Jairzinho, Bizzey & Sevn doen eigen hits spontaan in het Engels

  • Samuel L. Jackson is 39 jaar getrouwd en deelt mooie Instagram-throwback

{"c1":"2","c2":"17827132","ns_site":"po-totaal","potag1":"npofunx","potag2":"site","potag3":"npo","potag4":"npo","potag5":"zenderportal","potag6":"audio","potag7":"npofunx","potag8":"site","potag9":"site","name":"npofunx.news.up-2-date.41989-grote-ov-staking-in-amsterdam-rotterdam-en-den-haag-op-28-mei"}