Up 2 Date

Vapiano maakt doorstart en verdwijnt niet uit Nederland

foto: EPA
  1. Newschevron right
  2. Vapiano maakt doorstart en verdwijnt niet uit Nederland

Goed nieuws voor alle Vapiano-liefhebbers in Nederland en de medewerkers van de restaurantketen! De pizza- en pastaketen, die eerder deze maand failliet werd verklaard, blijft namelijk bestaan in Nederland.

Groen licht

Door de coronacrisis moesten de restaurants gedwongen sluiten, waardoor het Duitse moederbedrijf in grote financiële problemen belandde. Hierdoor konden ook de Nederlandse vestigingen niet meer aan hun financiële verplichtingen voldoen en werd Vapiano Nederland failliet verklaard. Inmiddels is bekend dat de curator op 15 mei groen licht heeft gegeven voor een doorstart.

Vanaf 1 juni open?

Vapiano telt verschillende vestigingen in Nederland, waaronder twee in Rotterdam, twee in Amsterdam en twee in Utrecht. Op de website biedt Vapiano inmiddels take-away en bezorging aan in enkele steden. Of alle restaurants blijven bestaan, is nog onduidelijk. Het is de bedoeling dat de restaurants weer opengaan vanaf 1 juni als de versoepelingen voor de horeca doorgaan. Daar vertelt premier Rutte dinsdagavond meer over in een nieuwe persconferentie.

Ster advertentie
Ster advertentie