Up 2 Date

Spanjaarden massaal de straat op tegen 'discriminerd coronabeleid'

foto: AFP
  1. Newschevron right
  2. Spanjaarden massaal de straat op tegen 'discriminerd coronabeleid'

In Madrid zijn zondagochtend honderden Spanjaarden de straat op gegaan tegen de in hun ogen 'discriminerende coronamaatregelen'. Volgens de demonstranten zouden de maatregelen vooral mensen met een laag inkomen en migranten benadelen. Dat meldt The Guardian.

Veel woede

De betogers eisen betere gezondheidsvoorzieningen en willen dat de president van de Spaanse streek, Isabel Díaz Ayuso, opstapt. De vrouw beschuldigde migranten van verspreiding van het virus door "hun manier van leven" en kreeg bakken kritiek op die uitspraak.

'Discriminerend beleid'

De demonstranten zijn boos over nieuwe maatregelen die afgelopen vrijdag werden aangekondigd. Het regionale bestuur kondigde namelijk aan dat er vanaf maandag beperkingen gelden voor inwoners van 37 zones in en rond Madrid. Het gaat om gebieden waar vooral mensen met een laag inkomen en migranten wonen.

Burgemeester verwerpt beschuldigingen

De burgemeester van de hoofdstad verwerpt deze beschuldigingen echter en vindt niet dat ze discriminerend zijn voor de armere wijken. Hij noemt de maatregelen noodzakelijk vanwege de toename van de besmettingen in die gebieden. Daarnaast wijst hij erop dat inwoners nog wel naar hun werk kunnen blijven gaan en naar ziekenhuizen, scholen en banken.

Ster advertentie
Ster advertentie