Up 2 Date

Tiener (16) krijgt emotioneel verzoek van man (31): "Verzin een betere aanpak"

foto: Facebook: Daily Mail
  1. Newschevron right
  2. Tiener (16) krijgt emotioneel verzoek van man (31): "Verzin een betere aanpak"

Een 31-jarige zwarte man vertelt een zestienjarige jongen tijdens een George Floyd-protest in North Carolina dat hij niet mee moet gaan plunderen met anderen. Hij vraagt de tiener zeer geëmotioneerd om een andere en vooral betere manier te verzinnen, omdat de aanpak van de huidige generatie niet werkt. Er is in al die jaren volgens hem niets veranderd.

Verzin een beter plan

"Wat je nu ziet gaat over tien jaar weer gebeuren", zegt de 31-jarige man met een trillende stem in de bovenstaande video. "Dan ben jij 26 en dan doe je hetzelfde als ik. Daarom wil ik dat jij als zestienjarige nu een beter plan verzint, want de manier waarop wij het aanpakken, werkt niet."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

"Niemand beschermt ons"

Tussendoor gaat de 31-jarige man ook in discussie met een 45-jarige man die plunderen als een oplossing ziet. Hij zegt zelfs bereid te zijn om te sterven, omdat hij de institutioneel racisme en politiegeweld helemaal zat is: "Wij maken ons druk, maar maken ons hier niet sterk voor. Wij blijven hopen op een kumbaya, maar niemand beschermt ons. We moeten iedere keer weer opnieuw beginnen." De 31-jarige zegt vervolgens: "Hij is zestien. Ik weet niet wat wij moeten doen, maar dit is niet de manier als de Amerikaanse president zegt dat hij gaat schieten als mensen gaan plunderen."

"Precies hetzelfde, nacht na nacht"

De 31-jarige man snapt de woede en frustratie van de oudere man wel en probeert hem wijs te maken dat de huidige aanpak ook niet werkt. Hij dringt echter niet door tot de 45-jarige, dus richt hij zijn pijlen weer op de tiener: "Jij en anderen van jouw leeftijd moeten een betere aanpak bedenken, want ons is dat niet gelukt. Ik heb vier jaar geleden ook geprotesteerd. Toen is precies hetzelfde gebeurd. Nacht, na nacht, na nacht. Verzin een betere manier."

Ster advertentie
Ster advertentie