Up 2 Date

Kleuter (6) die lerares neerschoot, nam wapen van moeder mee naar school

foto: EPA
  1. Newschevron right
  2. Kleuter (6) die lerares neerschoot, nam wapen van moeder mee naar school

De 6-jarige jongen die vorige week in de Amerikaanse staat Virginia zijn lerares neerschoot, had het vuurwapen van zijn moeder meegenomen naar school. Dat meldt The Washington Post na een persconferentie van de politie.

Legaal vuurwapen

Volgens de politie zou de moeder van de kleuter het vuurwapen legaal verkregen hebben. Vooralsnog ziet het ernaar uit dat het jongetje het wapen stiekem heeft meegenomen naar school.

Meer details

De politie maakte ook meer details bekend over het schietincident zelf. Zo zou het jongetje opzettelijk zijn juf hebben neergeschoten na een woordenwisseling. Hij loste één schot waarbij hij Abigail 'Abby' Zwerner, zoals de lerares heet, in haar hand en boven in haar borst raakte. Vervolgens zorgde ze er eerst voor dat alle kinderen in de klas in veiligheid werden gebracht voordat ze hulp voor zichzelf inschakelde.

Ooggetuigen melden aan The New York Times dat Zwerner bewusteloos werd buiten het gebouw, nadat ze omstanders vroeg om de politie te bellen. De school ging vervolgens in lockdown waarna de 6-jarige gearresteerd werd. Het jongetje is inmiddels in het ziekenhuis waar psychische testen worden uitgevoerd.

School blijft gesloten

De leiding van Richneck Elementary School heeft besloten dat de school in elk geval de rest van de week gesloten blijft. De school wil leerlingen en hun families de kans geven om te herstellen van het incident. Het onderzoek naar de toedracht van de schietpartij is nog in volle gang.

Jonge daders

Volgens The New York Times komt het bijna nooit voor dat de dader van een schietpartij op een school zo jong is. Vanuit een database waarin alle schietpartijen op scholen in de VS zijn bijgehouden, valt op te maken dat er sinds 1970 zestien keer een schutter is geweest die jonger dan tien jaar oud was. Het zou pas drie keer eerder zijn voorgekomen dat de schutter slechts zes jaar oud was. Twee van de drie incidenten met een zesjarige bleken ook nog om een ongeluk te gaan.

Ster advertentie
Ster advertentie